AKTUELNO

Iz Španije su nam u subotu stigle jezive vesti, a tiču se srpskog fudbalera, Dragiše Gudelja.

Na meču između Kordobe i Rasing Ferola desila se jeziva scena pošto se srpski fudbaler samo srušio na teren, i potom ležao bez svesti. Hitnom reakcijom lekarske službe, Dragiši je vraćena svest, i potom je odvezen u najbližu bolnicu.

Tokom večeri iz Španije su stigle ohrabrujuće vesti, a u nedelju uveče stigle dobre vesti, pošto je fudbalski klub Kordoba objavio da se srpski fudbaler Dragiša Gudelj nalazi u stabilnom stanju ali da će verovatno uskoro biti pušten iz bolnice.

Prema vestima iz Španije, kod Dragiše je utvrđen kardiorespiratorni zastoj i nakon što mu je na terenu ukazana hitna pomoć kola ambulante su ga prevezla u bolnicu gde je noć proveo u stabilnom stanju, preneli su iz redova Kordobe.

Portal “Cordopolis” navodi da je igrač u svesnom stanju odvezen sa stadiona, da je čak komunicirao sa saigračima i da je čak želeo da se vrati u igru ali mu to nije dozvoljeno. Ubrzo su se oglasili iz kluba i poručili da je srpsku fudbaler u stabilnom stanju.

- Bio je u nesvesti neko vreme, ali kada je napušta stadion, bio je potpuno svestan. Želeo je da se vrati u igru, ali smo odlučili da ga pošaljemo u bolnicu. Poslednje vesti koje imamo o Dragom jesu da se trenutno nalazi na posmatranju i da je na intenzivnoj nezi i radiće mu sve testove. Nastavićemo da izveštavamo o njegovom stanju, kada i nas doktori obaveste o svemu. Takođe, klub se putem javnih glasila i zahvalio medicinskom timu na brzoj reakciji - rekao je jedan od ljudi iz kluba.

Najnovije vesti koje stižu iz Kordobe kažu da će Dragiša Gudelj ostati još jednu noć na Odeljenju intezivne nege, kako bi ostao pod budnim nadzorom lekara. Ipak, ističe se da je uočen napredak u njegovom stanju i zahvaljuju se svima na podršci koja je iskazana njihovom fudbaleru.

Autor: