AKTUELNO

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević podsetio je danas poljoprivrednike u Vojvodini da će krajem 2017. godine startovati takozvani IPARD program Evropske unije, čime će im biti omogućeno dodatno finansiranje i sa evropskog nivoa.

Radojević je na uručivanju ugovora poljoprivrednicima za organsku poljoprivredu, rekao da će fokus i IPARD-a, ali i pokrajinskih organa, i dalje biti na poljoprivrednim proizvodjačima do 40 godina.

Prema njegovim rečima, za ovu ciljnu grupu će tokom 2018. godine biti izdvojeno dvostruko više sredstava u odnosu na 2017, apelujući na poljoprivredne potrošače da se pripreme i što bolje iskoriste sva stredstva koja će im biti na raspolaganju.

Pokrajinski sekrtarijat za poljoprivredu je danas uručio 32 ugovora u vrednosti od 900.000 dinara, kojim će biti sufinansirani troškovi kontrole i sertifikacije organske proizvodnje u Vojvodini.

Dodeljeni su i ugovori za uvodjenje sistema sertifikacije bezbednosti i kvaliteta hrane i proizvoda sa oznakom geografskog porekla, a za ove poslove izdvojeno je nešto više od 1,3 miliona dinara.

Radojević je dodao da su u ovogodišnjem pokrajinskom budžetu uvećana sredstava za organsku proizvodnju, jer je cilj da takvi poljoprivredni proizvodi dostignu što bolji kvalitet, budu prepoznatljiviji na tržištu, i da se postigne što veća bezbednost na putu do krajnjih potrošača.

#Vuk Radojević

'