AKTUELNO

Đurić: Srbija i dalje za dijalog kao jedini put za normalizaciju odnosa sa Prištinom, ali to ne podrazumeva odvojeno članstvo KiM u UN

-Srbija ostaje posvećena dijalogu kao jedinom putu za normalizaciju odnosa sa Prištinom i rešavanje svih otvorenih pitanja. To za nas ne podrazumeva odvojeno članstvo KiM od Srbije u UN, ali to ne znači da ne treba da razgovaramo o saradnji institucija Beograda i Prištine u cilju stvaranja uslova za bolji život svih građana na KiM", rekao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Komentarišući izjavu ambasadora SAD Majkla Kirbija da normalizacija odnosa Beograda i Prištine podrazumeva članstvo Kosova u UN, Đurić je istakao da je poznato da Srbija na status Kosova i Metohije gleda drugačije od SAD, pa i na pitanje članstva u međunarodnim organizacijama.

-Uz zahvalnost ambasadoru Kirbiju na dosadašnjem doprinosu razvoju odnosa naše dve države, smatram da naše odnose treba da nastavimo da jačamo kao što smo sa uspehom činili prethodnih godina - ne potencirajući razlike, već izolujući pitanja oko kojih se ne slažemo- naveo je Djurić.

On je istakao da Srbija ostaje posvećena dijalogu, kao jedinom putu za normalizaciju odnosa sa Prištinom i rešavanje svih otvorenih pitanja.

'