AKTUELNO

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" nastavlja sa rekordima i u prvom kvartalu ove godine, budući da je u tom periodu usluženo ukupno 997.518 putnika, što je četiri odsto više nego u istom periodu prošle rekordne godine.

U prva tri meseca 2018. godine ostvareno je ukupno 12.178 poletanja i sletanja, dok je ukupan promet robe i pošte uvećan 27 odsto, navodi se u saopštenju beogradske vazdušne luke.

Samo u martu, usluge aerodroma koristilo je 366.099 putnika, što je povećanje od 6,5 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, a zabeleženo je 4.355 poletanja i sletanja, dok povećanje prometa robe i pošte iznosi 21 odsto.

Aerodrom "Nikola Tesla" postavio je i nekoliko novih rekorda, budući da je u nedelju, 1. aprila, uslužen milioniti putnik, a 26. marta zabeleženo je za prvi kvartal rekordnih 180 poletanja i sletanja.

Poslednjih dana marta, aerodrom je čak dva puta obarao istorijski dnevni rekord u broju putnika u prvom kvartalu, da bi 30. marta postavio novi istorijski dnevni rekord u prvom kvartalu, sa usluženih 15.846 putnika.

I pored neuobičajeno oštrih vremenskih prilika u martu, u prvom kvartalu tekuće godine zabeležena je, za zimski period, izuzetno visoka redovnost polazaka letova od 87,4 odsto.

Unapređeni su i procenat velikih kašnjenja, koji je u ovom periodu iznosio 2,4 odsto, kao i prosečno kašnjenje, koje je iznosilo 7,01 minut, navodi se u saopštenju.

Na aerodromu "Nikola Tesla" očekuju najbolju letnju sezonu do sada zahvaljujući brojnim novinama i unapređenjima koja su predviđena.

#Aerodrom Nikola Tesla

#Broj

#Putnici

#rekord

'