AKTUELNO

Na poziv šeika Muhameda bin Rašida al Maktouma, potpredsednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladara Dubaija, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović boravi na 8. Godišnjem investicionom forumu, koji se održava od 9. do 11. aprila u Dubaiju.

Godišnji investicioni forum (AIM) je vodeća platforma za strane direktne investicije (FDI) i najveći globalni investicioni skup lidera korporacija, privrednika, preduzetnika, regionalnih i međunarodnih investitora.

Foto: Pokrajinska Vlada

Povezivanje razvijenih i rastućih tržišta kroz partnerstvo za inkluzivni rast i održivi razvoj, tema je ovogodišnjeg investicionog foruma, koji je okupio predstavnike 140 zemalja.

Na marginama foruma, predsednik Mirović sastao se sa ministrom ekonomije Ujedinjenih Arapskih Emirata, Sultanom bin Saeedom al Mansourijem, sa kojim je razgovarao o mogućnostima investiranja kompanija iz UAE u AP Vojvodinu, posebno u oblasti saobraćaja i transporta.

Tokom razgovora ocenjeno je da je privredna saradnja dveju zemalja dobra, ali da postoji mogućnost za inteziviranje i proširenje te saradnje.

Predsednik Mirović pozvao je investitore iz UAE da ulažu u pokrajinu, jer je danas Republika Srbija i AP Vojvodina, kako je rekao, zemlja privredne stabilnosti i ekonomskog razvoja.

„Učešće na ovom investicionom forumu predstavlja značajne mogućnosti za promociju privrede naše zemlje i pronalazak potencijalnih investitora“, rekao je predsednik Mirović.

Foto: Pokrajinska Vlada

Ovogodišnja nagrada koja se dodeljuje najuspešnijoj regionalnoj agenciji za najbolju investiciju u centralnoj i istočnoj Evropi i Turskoj u 2017. godini, u okviru Godišnjeg investicionog foruma, pripala je Razvojnoj agenciji Vojvodine za dolazak kompanije „Kontinental“ u Novi Sad.

Poseti Dubaiju prisustvuju i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj i savetnik predsednika Pokrajinske vlade Goran Lazović.

#Dubai

#Igor Mirović

#Vojvodina

'