AKTUELNO

Međunarodni sajam građevinarstva (SEEBBE) danas je otvoren na Beogradskom sajmu, a trajaće do 21. aprila.

Na 44. beogradskom sajmu građevinarstva ima 600 izlagača, proizvođača i distributera iz više od 20 zemalja regiona i sveta.

Otvarajući tu manifestaciju ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je rekla da je cilj da naredne godine bude ne 50 već 150 izlagača.

- Sajam građevinarstva svake godine pokazuje koliko smo radili u oblasti privrede, jer koliko su poboljšani uslovi za investiranje toliko raste broj izlagača - kazala je ministarka.

Ona je istakla da Srbija nije ista kao pre pet godina već privrednici koji žele da ulažu znaju da je Srbija sada politički, ekonomski i privredno stabilna.

Foto: Tanjug

- Srbija je u svetu deseta po izdavanju građevinskih dozvola. Idemo ka elektronskom katastru i elektronskim planovima, ali to nije sve što treba da se uradi. Ima još puno posla koji treba da obavimo zajedno sa kompanijama koje treba da se udruže za predstojeće poslove u građevinarstvu i infrastrukturi - rekla je Mihajlović.

Kompletna ponuda iz svih oblasti građevinske delatnosti predstavljena je u sedam hala Beogradskog sajma i na otvorenom prostoru, a za posetioce je atrakcija bager koji pleše.

Foto: Tanjug

Kao zasebna tematska celina predstavljen je Međunarodni sajam kamena STONEEXPO SERBIA, najveća međunarodna sajamska manifestacija u oblasti prirodnog kamena i prateće industrije. Radno vreme sajma od 18. do 20. aprila je od 10 do 19 časova, a 21. aprila od 10 do 17.

Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, grupne 200 dinara, za đake i studente stručnih škola 100 dinara, a parking po satu košta 100 dinara.

#Beogradski sajam

#Ministarstvo građevinarstva | saobraćaja i infrastrukture

#sajam

'