AKTUELNO

Sa aerodroma 'Nikola Tesla' danas će poleteti blizu 250 aviona, sa oko 13.000 putnika, što će biti rekord u istoriji tog aerodroma, izjavio je v.d. direktora beogradskog aerodroma Saša Vlaisavljević.

Prema njegovim rečima, aerodrom ''Nikola Tesla'' ostvario je istorijski rekord i u petak kada je 11.828 putnika sletelo u srpsku prestonicu zbog košarkaškog takmičenja Final Four.

- Danas beležimo rekordan broj odlazećih letova. Čak ni 1989. godine, koja je bila najuspešnija u avioindustriji bivše Jugoslavije, nije poletelo šest širokotrupnih aviona u jednom danu - rekao je Vlaisavljević za Tanjug.

On je istakao da sa beogradskog aerodroma do danas u jednom danu nije poletelo ni devet ''erbas 321'' letelica sa 200 putnika i ''erbas 330'' sa 300 putnika.

Vlaisavljević je naveo da je aerodrom ''Nikola Tesla'' u vreme Final Four-a uveo više od 80 vanrednih letova - oko 50 čarter letova, 10 dodatnih letova u redovnom saobraćaju i oko 20 letova male avijacije.

- Takođe, aviokompanije ''Turkish Airlines'' i ruski ''Aeroflot'' su zbog velikog broja putnika zamenile tipove aviona, pa su umesto letelica sa kapacitetom od 100 putnika uvele avione sa 300 putnika - kazao je Vlaisavljević.

On je istakao da i u najprometnijem danu u istoriji aerodroma sve službe rade kao uigran tim, od zaposlenih u aerodromu do carinika, pogranične policije i pripadnika obezbeđenja.

Pročitajte još: Popović otvorio Sajam tehnike i tehničkih dostignuća

#Aerodrom

#Aerodrom Nikola Tesla

#rekord

'