AKTUELNO

APV je uspela i da uštedi.

Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je večeras da je zadovoljan izdvajanjem iz republičkog budžeta za budžet APV u 2017. godini jer će u pokrajinskoj kasi biti nominalno deset odsto više novca nego u ovoj godini.

-Istovremeno smo uspeli da uštedimo. Uspeli smo da sprovedemo operaciju refinansiranja duga koji je nasleđen, a koji je stvorila prethodna vlada u iznosu većem od 9,5 milijardi dinara - rekao je Mirović.

Kako kaže, uglavnom su te pare potrošene u projekte koji nisu mogli da vrate novac, projekte koji nisu imali svoje ekonomsko opravdanje.

-Sa Poštanskom štedionicom smo završili prvu fazu te finansijske operacije. Kredite koji su bili indeksirani u devizama i gde smo imali kamatu veću od sedam odsto indeksirali smo u dinarima i zadužili se po kamati od 2, 9 odsto. Prema drugim bankama ćemo, takođe, tokom januara i februara izvršiti tu operaciju - rekao je Mirović.

Kako je naveo, istovremeno je Republika na sebe preuzela finansiranje nekih projekata koji su ranije finansirani iz pokrajinskog budžeta.

Č.N.

#Budžet

#Igor Mirović

#Vojvodina

'