AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom industrije, rudarstva i trgovine Islamske Republike Iran Mohamadom Šarijatmadarijem, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji i koji mu je uručio pismo predsednika Irana Hasana Rohanija.

Predsednik Vučić istakao je da su odnosi dveju zemalja dobri i izrazio nadu da će u budućnosti biti još bolji, naročito u oblasti ekonomske saradnje.

On je naglasio da je potrebno preduzeti dodatne napore da se privredne veze dveju zemalja unaprede i prošire.

- Nastojaćemo da konkretnim aktivnostima doprinesemo povećanju robne razmene, kao i da radimo na razvoju ukupne saradnje, posebno u oblasti poljoprivrede, građevinarstva, energetike i turizma - istakao je predsednik Vučić.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost Iranu na dosadašnjem principijelnom stavu po pitanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Ministar Šarijatmadari je naglasio važnost dugotrajnih diplomatskih odnosa dveju zemalja i istakao da od Mešovite komisije za trgovinu između Islamske Republike Irana i Srbije, kao i Poslovnog foruma, očekuje da značajno doprinesu unapređenju bilateralne saradnje.

On je predsedniku Vučiću uručio pozivno pismo predsednika Islamske Republike Iran Hasana Rohanija, saopštila je Pres služa Predsednika.

#Aleksandar Vučić

#Ekonomija

#Iran

'