AKTUELNO

Viši sud u Beogradu odredio pritvor do 30 dana bivšem ministru Slobodanu Milosavljeviću i za još pet osoba osumnjičenih za malverzacije sa poljoprivrednim zemljištem u Novom Sadu.

Pored Milosavljevića sud je pritvor odedio i Dušanu Protiću, Zoranu Šćepanoviću, Zoranu Radomanu, Jovanu Keravici i Mirjani Spasić, rekla je Tanjugu portparol suda Tanja Koljenšić.

Ona je objasnila da im je pritvor određen zbog mogućeg uticaja na svedoke, ukoliko bi bili na slobodi.

Viši sud u Beogradu jednog osumnjičenog je pustio da se brani sa slobode.

Portparol suda je napomenula da je sudija u odnosu na okrivljenog Iliju Radosavljevića odbio predlog Tužioca za organizovani kriminal za određivanje pritvora, kao i da će se sa slobode braniti i Musulin Gorki za koga tužilaštvo nije ni tražilo pritvor.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je juče istragu protiv bivšeg ministra i i još sedam osoba, zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotrebe službenog položaja i zloupotrebe položaja odgovornog lica.

Oni su u subotu uhapšeni u anti-koruptivnoj akciji policije, među još 80 osumnjičenih za druga krivična dela.

Tom prilikom preduzeću "Maxim&Co" su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od milijardu dinara, s obzirom da je vrednost zemljišta u državnoj svojini bila višestruko veća od vrednosti poljoprivrednog zemljišta koji je država dobila u razmeni, saopšteno je iz tužilaštva.

'