AKTUELNO

Zlatni retriver Aša iznenadio je jednog jutra svoje vlasnike i to na vrlo neobičan i očekivan način!

- Jutro kao i svako drugo. Probudila sam se, otišla da skuvam kafu, a onda mi je suprug rekao da izađem napolje kako bih videla nešto. Glas mu je bio uzbuđen i odmah sam shvatila da se dešava nešto nesvakidašnje. Istrčala sam i imala šta da vidim: na leđima naše Aše ležala je mala koala, pospana i ušuškana u krzno našeg ljubimca – započinje priču Keri, vlasnica zlatnog retrivera. Ceo slučaj odigrao se u Australiji, u Zapadnoj Viktoriji, a ostala je misterija otkud koala u društvu ovog psa.

- Pretpostavljam da se beba koala slučajno odvojila od majke i da je, u potrazi za njom, stigla do našeg dvorišta. Tražeći toplo mesto da se šćućori, naišla je na našu Ašu i njeno krzno učinilo joj se pogodnim – kaže Keri. 

Aši nimalo nije smetalo to što se na njoj drema koala. Naprotiv, delovala je jakosrećno. Kada su pokušali da odvoje koalu, obe životinje počele su da negoduju. 

- Muž i ja smo počeli da se nekontrolisano smejemo. Ovaj prizor zaista nam je otopio srca! Koalu smo odmah odneli kod veterinara, a zatim smo je predali društvu za brigu o koalama. Nakon što obave neophodne preglede, vratiće je u divljinu – kaže Keri.

Posle ove priče, nesumnjivo je da psi imaju zaštitnički instinkt, a da je koala ostala u društvu psa, sigurno je i da bi to bio početak jednog divnog, iako pomalo neobičnog, prijateljstva. 

#Australija

#Pas

#koala

'