AKTUELNO

Ekatarina Lisina je dugo nosila titulu najdužih nogu na svetu i to od neverovatnih 133 centimetara. Kada se na to doda da je visoka 205 centimetara nije ni čudo što se jedno vreme bavila košarkom.

Ona je igrala za klubove CSKA i Spartak, a sa ruskom reprezentacijom osvojila je olimpijsku bronzu u Pekingu 2008. godine, evropsko zlato u Italiji 2007. i svetsko srebro u Brazilu 2006. godine. Karijeru je zavrsila 2014. godine sa samo 27 godina. Ono po čemu se razlikuje od ostalih košarkašica je dužina njenih nogu. Naime, njene noge dugačke su čak 133 centimetra. Njeno stopalo dugačko je 30,5 centimetara, a broj stopala je 47.

Posle kratke sportske karijere krenula je u svet modelinga i otvorila agenciju specijalizovanu za visoke manekenke, a veoma je aktivna i na društvenim mrežama gde ima milione pratilaca i gde objavljuje zanimljive snimke koji se uglavnom vrte oko njene visine.

Ona je do prošle godine bila vlasnica najdužih nogu, ali je sa trona skinula mlada Amerikanka. Mejsi Karin (18) je tinejdžerka iz Sidar parka, Teksas koja je 2020. godina postala zvanično ženska osoba sa najdužim nogama na svetu - jedna noga joj je duga 134.3 centimetara, a druga 135.2 centimetra.

Ona je oborila 2 rekorda- žena sa najdužim nogama i tinejdžerka. Mejsi takođe pokušava da se bavi modelingom, a visoka je 208.3 centimetara.

Autor: