AKTUELNO

Ako putujete sa psom na more, potrebno je da se unapred pripremite i obezbedite svom ljubimcu sve što mu treba - od hrane i lekova do igračaka.

Ne zaboravite da spakujete knjižicu za psa, kao i sve potrebne lekove. Takođe, ponesite dovoljno vode, hrane, poslastica i igračaka kako bi vašem ljubimcu put bio što prijatniji.Preporuka je da najpre naviknete psa na auto, ako ga već niste vozili u automobilu. Pustite ga da malo pronjuši unutrašnjost kola i upalite motor da bi se pas navikao na zvuk.

Pre puta dobro istrčite i umorite svog psa i pustite ga da se igra sa drugim psima u parku.

Ovo ima dvostruke prednosti. Prva je što će lakše i brže obavljati nuždu, tako da nećete imati problema sa njim tokom putovanja, a druga prednost je što će pas biti toliko umoran i zadovoljan da će većinu vremena možda čak i prespavati.

Postoje posebni sigurnosni pojasevi za pse koji putuju automobilom, pa ne bi bilo loše da ga nabavite.Važno je da ljubimac u autu ima nešto što mu je već poznato, svoje ćebe, krevetac, omiljenu igračku. Tokom vožnje, nekoliko puta se okrenite prema njemu, ohrabrite ga i nagradite poslasticom, kako bi vožnju doživeo kao nešto prijatno i zabavno.

Autor: