AKTUELNO

Bićete iznenađeni!

Mnoge poznate ličnosti sa naše javne scene su odlučile da svoja prava imena zadrže samo u ličnoj karti, dok se u javnosti predstavljaju potpuno drugačije. Neki od njih su odlučili da im umetnička imena budu slična onom koje im je kum dao, dok su neki otišli u potpunu krajnost.

Tako se, na primer, članovi porodice Đogani zovu drugačije od onoga kako se predstavljaju u javnosti. Đoletu Đoganiju je pravo ime Hamit Đogaj, Gagiju je Gazmen Đogaj, a Bakiju Bekrim Đogaj.

Foto: E-Stock/Katarina Mihajlović, Pink.rs

Kada čujete ime Bebi Dol, sigurno odmah zapevate "Brazil", a verovatno mnogi od vas ne znaju da je njeno pravo ime Dragana Šarić.

Foto: TvPink Printscreen

Dara Bubamara nikad nije skrivala svoje pravo ime, iako su je u javnosti zbog njega dosta prozivali. Pevačici u ličnoj karti stoji Radojka Adžić.

Foto: Pink.rs

Legendarna pevačica Silvana Armenulić proslavila se pod ovim pseudonimom, a malo ko zna da je njeno pravo ime zapravo Zilha Barjaktarević.

Foto: Printscreen YouTube/Nocni Zvuci

Pravo ime Lepe Lukić je Leposava Musović, Maji Marijani je Marijana Radovanović, Nadi Topčagić je Senada Topčagić, Ekstra Neni je Snežana Berić, Saški Karan je Savka Gazivoda, Jana je Dragana Todorović, Mile Kitić je zapravo Milojko Kitić, dok je Beki Bekić u stvari Behljulj Behljulji, dok je Ani Bekuti pravo ime Gordana - Nadežda Polić.

Ipak, ima i onih koji nisu istrajali u svojoj promeni, pa je tako Ana Nikolić na početku karijere pokušala da se predstavlja kako Nika, dok je Aleksandra Prijović želela da je javnost zna kao Ani (Any).

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Foto: e-stock/Mirko Rodić

PROČITAJTE JOŠ: TRUDNA BIVŠA UČESNICA 'FARME'! Čeka dete sa biznismenom? (VIDEO)

Da li će se ovaj trend menjanja imena nastaviti i sa mlađim naraštajima koji tek osvajaju javnu scenu ostaje nam da vidimo.

Autor: N. Vujčić

#Aleksandar Prijović

#Ana Bekuta

#Ana Nikolić

#Bebi Dol

'