AKTUELNO

Ona u svakom krugu popularnog takmičenja priređuje spetakl na sceni.

Talentovana i harizmatična devojčica Katarina Radulović je već uspela da pokupi velike simpatije gledalaca "Pinkovih zvezdica". Svaki svoj nastup ona je shvatila izuzetno ozbiljno i od nje bi mogle da uče starije i već afirmisane muzičke zvezde na našoj estradi. Ipak, iako deluje samouvereno na sceni, ona priznaje da je pod velikim strahom dok izvodi pesme u takmičenju. Mi smo je pitali koliko joj je teško da pripremi novi nastup s obzirom na to koliko su velika očekivanja od njen u odnosu na prethodni krug.

Nije mi teško. U svakom trenutku uživam, kako u nastupu tako i u pripremama. Povremeno imam časove sa mojim učiteljem Danijelom Alibabićem, a  vokalne tehnike učim i sa profesorkom Snežanom Ćosović. Oboje mi, uz znanje, ulivaju i ogromnu dozu ljubavi, koja me, moram priznati, čini još odgovornijom. Zato ono što je za mene jedino opterećenje jeste da li ću ispuniti njihova očekivanja, pa i svoja. Možda ne odajem taj utisak, ali trema me nikada nije napustila i ona ipak učini da ne pokažem svoj maksimum, da zaboravim neki ukras, izmislim neku improvizaciju o kojoj nije bilo ni govora. Čudim se i sama posle tome, a tek oni, ali šta je tu je. Sve je to momenat, nekoliko kockica koje moraju da se poslože u mozaik. Te male nepravilnosti su tu da bih jednog dana imala čemu da smejem - rekla je Katarina za "Pink.rs".

Katarina je neko ko je u takmičenju izvodio pesme koje u originalima izvode muškarci. Sa njom smo proverili zašto se odlučivala za takve izazove.

Od početka ovog šou programa, u svim sezonama mnogo je više devojčica nego dečaka. Takođe, sada kada intenzivno tragamo za dobrim pesmama, shvatamo da je mnogo više i muških izvođača, bar kada govorimo o našoj muzičkoj pop-rok sceni. Tako da su ženske pesme pogodne za šou, velikim delom već otpevane. Zato sam se i ja našla u situaciji da biram muške pesme. Međutim, imam samo 11 godina, glas koji, čak i sama primećujem, malo mutira i svesna sam da mušku pesmu nije lako doneti. Tim pre što se mora prilagoditi intonacija, još ako pesma ima veliki raspon, to je tek zadatak. I kada god imamo takve izbore, uglavnom dobijem kritike na račun pomenutog ili energije. Jer, ja i želim da ih donesem na ženski način, dakle ženstveno. Iako sam svesna posledica, uvažavam savete i sugestije mog žirija, koji su me, uzgred, okitili nezaboravnim komplimentima i hvala im na tome - izjavila nam je talentovana devojčica iz Podgorice.

Katarina se trudi da uživa u svakom segemntu ovog takmičenja, koje ona smatra zabavom a ne borbom sa svojm vršnjacima. Njen svaki nastup izgleda kao pobednički, a ona priznaje da ni u jednom trenutku nije razmišljala o pobedi ili plasmanu u takmičenju.

Ovo je za mene prevashodno šou i ne doživljavam ga kao takmičenje. Valjda zato toliko i plačem kad bilo ko od drugara ispadne. Teško kontrolišem emocije tada - priznala je Radulovićeva na kraju našeg razgovora.

Podsetimo se Katarininog nastupa prošlog petka kada je izvela pesmu "Alibaba" grupe "Magazin"...

U večerašnjoj emisiji "Pinkovih zvezdica" predstaviće se Katarinini drugari, a u ovom videu možete saznati šta vas očekuje od 21 čas na televiziji Pink.

Autor: M.V.

#Katarina Radulović

#Pinkove zvezdice

'