AKTUELNO

Zadžavanja na graničnim prelazima su promeljiva i teško predvidljiva.

Prema poslednjim podacima Uprave granične Policije RS, ovog jutra situacija je mirnija na graničnom prelazu Horgoš gde trenutno za putnička vozila nema čekanja. Međutim, u slučaju promene i dužih zadržavanja AMSS savetuje korišćenje dugih prelaza. Radno vreme manjih graničnih prelaza, kao što su Bački Vinogradi, Đala, Bajmok i Horgoš II, je od 7-19, dok GP Bački Breg radi 24 sata.

Na GP Batrovci sa Hrvatskom, na izlazu iz Hrvatske, zadržavanja su i dalje jako duga, ovog jutra čak i oko 12 sati, dok Šid beleži kolone vozila duge par kilometara i čekanja oko 7sati. Iz pravca Hrvatske savetujemo korišćenje alternativnih GP kao što su Bačka Palanka, Sot, Ljuba, Neštin ili Bogojevo.

Na prelazima sa Crnom Gorom, Makedonijom i Bugarskom saobraćaj je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od pola sata.

Za drugi dan vikenda meteorolozi najavljuju padavine u toku dana pa iz Auto-moto saveza Srbije upozoravaju vozače da mokri, ili snegom i ledom prekriveni kolovozi u velikoj meri povećavaju zaustavni put vozila, smanjuju njegovu stabilnost i zahtevaju pažljivo upravljanje vozilom. Poledica je vrlo čest uzrok izletanja sa kolovoza i gubljenja kontrole nad vozilom, a može se očekivati zbog vlažnih kolovoza i niskih jutarnjih i večernjih temperatura.

Svi prilazi zimskim turističkim centrima su trenutno prohodni, a upotreba zimske opreme obavezna.

S. P:

#AMSS

#Zima | Magla | Putevi

'