AKTUELNO

NATO kadidat na predsedničkim izborima Vuk Jeremić za šefa svog pravnog tima postavio je Vladimira Vučinića, bivšeg sudiju Višeg suda u Beogradu koji je dao ostavku kako ne bi morao da osudi Miroslava Miškovića!

Kako saznajemo, Jeremić je za svog prvog pravnika odabrao sudiju koji je Miroslavu Miškoviću vratio pasoš i kojeg je u februaru 2016. godine Visoki savet sudstva razrešio funkcije na njegov zahtev!

Takođe, Visoki savet sudstva ga je proglasio odgovornim zbog javnog komentarisanja svojih odluka u postupku protiv Miroslava Miškovića.

Zbog ovog bivšeg sudije koji je u međuvremen prešao u advokate je, da podsetimo, pao i jedan proces protiv Darka Šarića u Specijalnom sudu. Naime, Vučinić je, osim što je bio član specijalnog veća koje je prvostepeno presudilo, bio i član veća koje je odlučivalo o prigovorima na optužnicu.

Jeremić je, inače, još ranije za svoj pokret "Drugi krug" angažovao i advokata Vladimira Gajića, preletača iz DJB, koji je takođe u bliskim poslovnim vezama sa Miroslavom Miškovićem.

Posle ovih saznanja nameće se sasvim logično pitanje - u kakvoj su vezi NATO kadidat Vuk Jeremić i tajkun osuđen za utaju poreza?

#Miroslav Mišković

#Vladimir Vučinić

'