AKTUELNO

Ministar je izrazio zadovoljstvo što u ime srpskog naroda ima priliku da se zahvali ljudima koji su nas iskreno voleli.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin uručio je danas u ambasadi Srbije u Rimu vojne spomen medalje za doprinos sistemu odbrane Srbije trojici generala italijanske vojske, koji su svojim angažovanjem doprineli unapređenju razumevanja i sigurnosti za građane Kosova i Metohije.

Medalje za doprinos tokom njegovog mandata u KFOR, Vulin je uručio prethodnom komandantu KFOR general-majoru Guljermu Luiđiju Miljeti, generalu-potpukovniku (u penziji), Mauru Del Vekiu i general-potpukovniku (u penziji) Marku Bertoliniju.

Vulin je izrazio zadovoljstvo što u ime srpskog naroda ima priliku da se zahvali ljudima koji su nas iskreno voleli.

- Mogli smo da se vratimo u daleku prošlost, mogli smo da govorimo o odnosima naših armija, mogli smo i ovde da vam se zahvalimo za evakuaciju u Prvom svetskom ratu, mogli smo o svemu tome da govorimo, a mi ćemo govoriti o vremenu koga se sećamo, o vremenu u kojem još uvek živimo - rekao je Vulin.

On je kazao da su Srbi na Kosovu i Metohiji uvek znali da tamo gde je italijanska vojska imaće pravdu, razumevanje i zaštitu.

I kada je 2004. godine gorelo Kosovo i Metohija, kada su uspomene našeg naroda, naše prošlosti, naša budućnost, naše najznačajnije crkve i manastiri bili brutalno paljeni i rušeni, bili smo sigurni da tamo gde je italijanska vojska neće izgoreti ni jedna crkva, i nije izgorela - kazao je Vulin, koji je izrazio zahvalnost Italijanima za svako dobro koje su učinili za Srbe.

#Aleksandar Vulin

#Italija

#Medalja

'