AKTUELNO

Marko Matić iz medijske mreže Antidot gostujući u emisiji “Novo jutro” Televizije Pink rekao je da se na jučerašnjem predizbornom mitingu SNS govorilo o konkretnim razvojnim projektima za stvaranje boljeg Beograda.

- Naša politička situacija je takva da sa druge strane, na opozicionom delu političke scene nemamo odgovarajući ekvivalentni teg prema Srpskoj naprednoj stranci. Sa jedne strane imamo priču o razvojnim projektima, a sa druge vidimo da postoji jedna izuzetno negativna kampanja koja se svodi na to da se dobije koji procenat više – ističe Matić.

Kako kaže, problem je u položaju opozicije koja je nakon 2012. godine postala devastirana u svakom smislu, programskom, idejnom pa i finansijskom.

- Danas srpska opozicija zna da ne može da pobedi u Beogradu, ona je pretrpela nekoliko katastrofalnih izbornih poraza i zna da se ne bori za prvo mesto, već se bori samo da oslabi SNS. Njihova strategija počiva na premisi da u Srbiji nezadovoljna masa prelazi 50 odsto što ne odgovara realnosti. Da bi negativna kampanja imala neki efekat morate da imate kritičnu masu nezadovoljnih ljudi, a to u ovom trenutku, pogotovo u Beogradu ne postoji – objašnjava Matić.

On kaže da opozicija ide na kartu da oslabi SNS ispod 40 odsto kako bi SNS nakon izbora bila primorana da formira vlast sa dva ili tri manja partnera koji će da je ucenjuju.

Foto: Printscreen

- Oni verovatno znaju da lider SNS-a na to neće pristati, on bi se radije dobrovoljno preselio u opoziciju nego pristao na tu vrstu dilova. To je neka vrsta stvaranja haosa, vladavine tih malih stranaka koje uglavnom kontrolišu tajkuni – rekao je Matić.

Dodao je da u kampanji vlast pokušava da predstavi svoje dosadašnje rezultate i šta će raditi u narednom periodu, a opozicija pokušava da se fragmentira politička scena Beograda, a kasnije i Srbije.

- Beograd je uvek bio prvi za promene, ali da bi došlo do toga mora da postoji nezadovoljstvo. U ovom trenutku nemamo tu situaciju – kaže Matić.

Kako navodi on nije čuo ozbiljan program i ozbiljnu ideju sa kojom opozicija izlazi.

- Jedna mala opoziciona partija izašla je sa idejom da legalizuje marihuanu, a to nije nešto što može da bude noseći stub izbornog programa – objašnjava Matić.

On je dodao da opozicija nudi neke ideje, ali da se one odnose na to što pripada republičkoj vlasti.

#Antidot

#Marko Matić

'