AKTUELNO

Microsoft je saopštio da će se njegov novi pametni telefon sa dva ekrana Surface Duo, koji radi na Android operativnom sistemu, u prodaji naći od 10. septembra po početnoj ceni od 1.399 dolara.

Surface Duo se zatvara kao knjiga i, za razliku od Samsunga Galaxy Z Fold 2 koji ima jedan ekran napravljen od specijalnog savitljivog stakla koji se sklapa poput knjige, Duo ima dva klasična ekrana odvojena šarkom, sinhronizovana da rade zajedno, prenosi Rojters.

Na medijskom brifingu uoči najave Surface-a Duo, rukovodstvo Microsofta je taj uređaj predstavilo kao alat za produktivnije obavljanje poslova uz korišćenje njihovih aplikacija, kao što mnogi ljudi u poslu koriste opciju dualnih monitora na svojim personalnim računarima.

Na primer, u kompanijskoj aplikaciji za timsko čatovanje, video čat zauzima jedan ekran, dok drugi ekran prikazuje ćaskanje u pisanoj formi.

Podešavanje sa dvostrukim ekranom takođe omogućava korisnicima da uparuju aplikacije koje nisu Microsoftove, poput uporednog pokretanja društvenih mreža Twitter i Instagram.

Iz Microsofta navode da su porudžbine u pretprodaji za ovaj uređaj već počeli da primaju preko svog veb sajta, kao i preko AT&T i BestBuy-a. Uređaji će prvo raditi na mrežama kompanija AT&T, Verizon Communications i T-Mobile US.

Microsoft Surface Duo nema podršku za 5G mrežnu tehnologiju. Uređaj će u početku biti dostupan samo u SAD, a kompanija nije dala vremenski okvir kad bi mogao da ga lansira na druga tržišta, navodi Rojters.

#Microsoft

#Surface Duo

#android