AKTUELNO

Facebook koji ima mesečnu bazu od preko dve milijarde korisnika mesečno nikada nije podbacio u rastu.

Kako bi ispunili očekivanja i opravdali novac investitora, Facebooku je od ukupnog broja važniji broj aktivnih korisnika ove mreže.

Ljudi koji sve ređe posećuju Facebook su primetili sve veći napor ove društvene mreže da ih vrati nazad spamujući ih (nekada i nekoliko puta dnevno) mejlovima ili tekstualnim porukama u kojima ih podsećaju šta propuštaju.

Čak i sa stalnim korisnicima, Facebook je željan novih postova. Boksovi sa podsetnicima o vašim starim postovima su na vrhu News Feed-a, bilo da su uspomene, godišnjice ili statistike.

Osnivač Mark Zakerberg je ove godine rekao da Facebook i dalje radi na formuli za svoj News Feed uz pomoć koje će napraviti veću interakciju među samim korisnicima i učiniti kvalitetnijim vreme koje neko provodi na mreži.

Iz Facebooka za “Indepentent“ kažu da postoji mnogo razloga zašto društvena mreža šalje notifikacije i obaveštenja neaktivnim korisnicima.

- Uvek tražimo način da pomognemo ljudima da pristupe svom računu brzo i lako, posebno kada su u pitanju notifikacije prijatelja koje su propustili - rekla je Lisa Straton u i-mejlu, piše B92.

I upravo je to glavni problem Facebook-a: nedostatak engagementa. Iako dolazi do pozitivnih pomaka, nova statistika nije prezentovana od marta 2016. godine, a minuti provedeni na Facebooku su u padu.

Ipak, finanijski rezultati pokazuju da Facebook još uvek nije u problemu i da beleži godišnji prihod od 40,3 milijarde dolara. A tu su i Instagram, WhatsApp i Messenger koji su takođe u vlasništvu Facebook-a.

#Facebook

'