AKTUELNO

Vlasnik Pink Media Group, vodeće kompanije u Jugoistočnoj Evropi - Željko Mitrović, podsetio je na neverovatan uspeh njegove kompanije PR-DC, kada su pre tri godine proizveli prvi leteći automobil u ovom delu sveta!

Osim što je uspešan biznismen, Mitrović je dokazao da je sjajan inovator i vizionar, a program letećeg automobila, koji je predstavio pre tri godine, "flying car" - letelica jednosed, ostavio je Srbiju, ali i ostatak sveta u čudu.

Foto: Pink.rs/Print screen

Danas je 24. januar 2021.godine – 12 sati; namerno govorim datum i vreme zato što verujem da će ovaj dan ući u istoriju srpskog, ali i evropskog vazduhoplovstva. Konačno, flying car koji smo najavljivali, danas će prvi put poleteti!" - rekao je tada Mitrović pred prvo poletanje.

- Pink research development centar (PRDC) na čelu sa Željkom Mitrovićem i grupom inženjera sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, uspeo je da napravi prvi flying car (okto-hopter) električnu letelicu vertikalnog uzgona, za individualno i privatno korišćenje svih onih kojima su dosadile gužve u saobraćaju, ili prosto vape za avanturističkim duhom, ili pak žele da budu među prvima koji će dotaći budućnost -saopšteno je tada.

Foto: Pink.rs/Print screen

Nakon vrtoglavog uspeha koji je postignut, Mitrović je objasnio da je serijska proizvodnja ove letelice zaustavljena zbog nedostatka regulative, ali izgleda da uskoro sledi preokret.

Naime, vlasnik Pink Media Group je najavio da će možda nastaviti tamo gde je nekada stao.

Evo malog podsetnika, pre više od 3 godine smo PRDC i ja proizveli prvi leteći auto u ovom delu sveta, zaustavljeni smo u serijskoj proizvodnji zbog nedostatka regulative, ali kako je regulativa na pomolu možda i nastavamo tamo gde smo tada stali! -napisao je Željko Mitrović na svom Instagram profilu.

Foto: Pink.rs/Print screen

Nakon ove objave komentari podrške kao što su "Verujem da će to biti rešeno, a da će onda ceo svet videti Vaš rad i trud", "Ovo deluje impresivno i dan danas. Nadam se da će se uskoro i te papirološke stvari srediti, pa da ćemo videti ceo let iznad Beograda, kako i dolikuje", "Nema stajanja", samo su se nizali!

Jedno je sigurno, Željko Mitrović i njegov tim su nebrojano puta pokazali da su i više nego sposobni da realizuju sve što naume, tako da nas let ovim automobilom iznad Beograda, verujemo, čeka uskoro!