AKTUELNO

Svi građani Srbije koji imaju putnička vozila robne marke Ford modeli galaxy, kuga i "S-Max" trebalo bi odmah da provere dokumentaciju jer se može desiti da im od njihovih četvorotočkaša preti ozbiljna opasnost.

Naime, sva putnička vozila robne marke Ford modeli galaxy i S-Max proizvedeni u periodu od 4. avgusta 2020. do 1. marta 2023. godine, kao i model "kuga" čiji je datum proizvodnje između 23. jula 2019. do 20. aprila 2023. godine povlače se sa tržišta Srbije zbog rizika od požara.

Ova informacija objavljena je na sajtu Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine u odeljku Nebezbedni proizvodi (NEPRO).

Podsetimo, samo nedelju dana ranije Ford je saopštio da povlači skoro 43.000 malih SUV vozila (modeli "Bronco Sport" iz 2022. i 2023, kao i "Escape" iz 2022) zbog toga što je uočeno da benzin može da curi na vrelu površinu motora, što povećava rizik od požara.

U dokumentaciji koja je podneta americkim bezbednosnim regulatorima Ford navodi da mlaznice goriva mogu da popucaju i da se benzin ili benzinska isparenja mogu naći u blizini veoma vrućih površina, što može izazvati požar, preneo je pre nedelju dana Asošijeted pres.

Autor: