AKTUELNO

Gugl je ažurirao politiku svoje Plej prodavnice (Play Store) uvodeći zabranu aplikacija za rudarenje kriptovaluta poput bitkoina, XRPa- i etereuma.

Ovaj potez dolazi nekoliko sedmica nakon što je sličnu promenu uveo Epl u svojim smernicama za divelopere aplikacija, dodajući novu sekciju koja se odnosi na ograničavanje aplikacija za rudarenje kriptovaluta, prenosi portal KriptoDejli (CryptoDaily).

U sekciji zabranjenih sadržaja, sada eksplicitno piše da Gugl više neće dozvoljavati da se na Plej prodavnicu postavljaju mobilne aplikacije koje na uređajima rudare kriptovalute. Međutim, Mašabl izveštava da će aplikacije koje služe za daljinsko upravljanje procesom rudarenja ostati legalne.

Ovo je slično onome što je Epl uneo u svoju apdejtovanu politiku za App Store, navodeći decidirano da se:"Rudarenje obavlja u oblaku ili na neki drugi način van mobilnog uređaja".

Ipak, nedavno je prijavljeno nekoliko aplikacija na Plej prodavnici koje prikriveno koriste tehnološku moć pametnih telefona za rudarenje kriptovaluta, tako što prevaranti ubacuju softver za rudarenje u druge aplikacije.

Gugl je takođe revidirao pravila za aplikacije koje imaju uvredljiv sadržaj, uvodeći ograničenje za one za koje se proceni da promovišu, nasilje, samopovređivanje, diskriminaciju, govor mržnje, itd.

Android platforma ima oko dve milijarde korisnika mesečno, a u prvoj polovini 2018. godine Gugl Plej prodavnica je zabeležila više od 35 milijardi preuzimanja aplikacija.

#Aplikacija

#Google

#Zabrana

#kriptovalute

'