AKTUELNO

Na sastanku sa zamenicom češkog ministra za Evropsku uniju i spoljnu trgovinu dogovoreno je da se u Pragu organizuje prezentacija infrastrukturnih projekata Grada Beograda češkim kompanijama kako bi mogle da učestvuju na tenderima.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić sastao se sa Martinom Tauberovom, zamenicom češkog ministra za Evropsku uniju i spoljnu trgovinu koja je prisustvovala zasedanju Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Češke.

Razgovarano je o investicijama čeških kompanija u Beograd, a Vesić je zahvalio češkoj strani koja je počela da investira u Srbiju, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

- Na početku tranzicije u Srbiji skoro da nije bilo čeških kompanija, što se poslednjih godina menja. Nedavno je kompanija iz Češke kupila JAT tehniku, a jedan od vodećih čeških fondova kupio je "Avala film" i "Marinu Dorćol". Postoji interesovanje čeških kompanija za ulaganje u sistem daljinskog grejanja, ali i za prodaju trolejbusa i tramvaja - rekao je Vesić i dodao da je to dokaz da je Srbija postala stabilna zemlja u koju je sigurno investirati.

Foto: Beograd.rs

Martina Tauberova zahvalila je Vesiću na podršci koju pruža češkim kompanijama koje investiraju u Srbiju i najavila pomoć tim kompanijama u samoj Češkoj.

Dogovoreno je da se u Pragu organizuje prezentacija infrastrukturnih projekata Grada Beograda češkim kompanijama kako bi mogle da učestvuju na tenderima.

Sastanku su prisustvovali Stevan Nikčević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija i koopredsedavajući Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Češke, Tomaš Kuhta, ambasador Češke u Srbiji, kao i predstavnici čeških kompanija "Škoda" i CSG grupe.

#Beograd

#Goran Vesić

#Češka

'