AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević nalaze se danas u Pragu, u jednodnevnoj poseti.

Tokom posete Pragu, Vesić i Nikodijević upoznaće se sa funkcionisanjem metroa u Pragu, kao i sa iskustvima koje ovaj grad ima sa obnovljenim tramvajima ČKD, koje imaju i Prag i Beograd. Gosti iz Beograda obići će kompaniju CSG CZECHOSLOVAK grupa koja radi restauraciju starih tramvaja za Prag. Ova češka kompanija kupila je kompaniju „14. oktobar” iz Kruševca. Posle preuzimanja kruševačke kompanije, Vesić je obećao da će Grad Beograd da razmisli o restauraciji starih tramvaja ako se to bude radilo u Kruševcu.

Vesić i Nikodijević će se sastati sa potpredsednikom Vlade Češke Republike i ministrom industrije i trgovine Karlom Havličkom i potpredsednikom Konfederacije industrije Češke Františekom Čalopekom.

Vesić i Nikodijević će razgovarati i sa predstavnicima drugih čeških i evropskih kompanija koje su zainteresovane za ulaganje u Beograd, među kojima su„ EP holding” i „Veolija”.

Osim Vesića i Nikodijevića, u delegaciji iz Beograda su i Stevan Nikčević, predsednik Mešovitog komiteta za saradnju Srbije i Češke i državni sekretar u Ministarstvu trgovine i turizma, Radiša Momčilović, v.d. direktora Gradskog saobraćajnog preduzeća, Jovica Vasiljević, gradski sekretar za javni prevoz Grada Beograda, i Maša Radulović, savetnica u kabinetu gradonačelnika Beograda, piše Beoinfo.

#Goran Vesić

#Nikola Nikodijević

#Prag

'