AKTUELNO

Cela Srbija priča o jutrošnjem prizoru sa Novog Beograda.

Kao što smo već pisali, veliku figuru Hristovog raspeća u novobeogradskom bloku postavio je poznati umetnik Andrej Josifovski Pijanista

Na društvenim mrežama pojavio se video na kojem se vidi kako nosi figuru, i upravo ovaj snimak olakšao je otkrivanje njegovog identiteta. Snimak je objavio on sam, na društvenoj mreži Instagram.

Na kartonskom kipu Isusa Hrista ispisano je "nova era". Pijanista je za medije otkrio šta mu je bio cilj:

- Ideja je bila da se ljudi pokrenu na razmišljanje. Moglo bi se reći da je to uspelo. Poenta je bila da postravim rad “Nova vera” baš ovako, da svojim umetničkim radom ukažem na to da nas kamere prate svuda, da sad više nema razlike između privatnog i javnog prostora. Ja sam izabrao ovu raskrsnicu jer je stub na kojem je postavljena kamera u obliku krsta. Ali to ne znači i da je to jedino značenje ovog rada. Kvalitet rada i jeste u tome da svako može da mu pronađe novo značenje. Izuzetno mi je drago da na ovim prostorima umetnici još pokreću na razmišljanje - rekao je Josifovski.

Foto: Pink.rs

Podsetimo, figura je bila postavljena na konstrukciji na kojoj stoji kamera za saobraćaj, a nakon prijava komunalci su došli da razmontiraju konstrukciju.

#Andrej Josifovski

#Novi Beograd

#Raspeće Isusa Hrista

'