AKTUELNO

Iz Komandno - operativnog centra grada Beograda obavešten sam da su ekipe Elektroprivrede Srbije uspele da uključe drugi trafo koji nije izgoreo i da je tako obezbeđeno napajanje kako stanovnika Bežanije, tako i novobeogradskih blokova električnom energijom, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- KBC Bežanijska kosa nijednog trenutka nije ostao bez električne energije što je posebno značajno pošto je kovid bolnica - napisao je Vesić na svom Fejsbuk profilu i dodao:

Popravka trafoa koji je izgoreo vršiće se skoro mesec dana, ali će napajanje građana i privrede strujom biti vršeno preko rezervnog trafoa. Važno je da u havariji niko nije stradao odnosno da nema povređenih radnika. Sve drugo se nadoknadi i popravi.

Vesić je podsetio da se nesreća dogodila nešto posle 19.00 sati na trafo stanici u Zemunskoj ulici kod br. 19, na Novom Beogradu.

- Vatrogasci su odmah na lice mesta poslali je jedno vozilo sa 6 vatrogasaca iz VSJ Zemun koji su stigli za sedam minuta od trenutka kada su dobili informaciju o havariji. Ekipa Elektrodistribucije Beograd odmah je isključila struju, nakon čega je ugašen požar - naveo je Vesić.

#Goran Vesić

#Novi Beograd

#električno napajanje

#trafo stanica