AKTUELNO

Ministar sporta Vanja Udovičić i zamenik gradonačelnika grada Beograda Goran Vesić, jutros su posetili osnovnu školu Sveti Sava, koja će od septembra startovati sa besplatnim školama sporta.

Udovičić ističe da je cilj akcije buđenje istinske volje i želje da se deca bave sportom, gde će shvatiti da je sport, i bavljenje istim, važan i bitan preduslov za bolji prosperitet i zdravlje.

Foto: TANJUG/BEOINFO/PREDRAG MITIĆ

Ministar Udovičić se akciji pridružio na poziv Grada Beograda, i donirao sportsku opremu i sredstva, kako bi škole sporta funkcionisale na najbolji mogući način.

Udovičić dodaje da je manje bitno da li će neko dete biti uspešno, kao što su to najpoznatiji srpski sportisti, već da sebe, kroz rekreaciju i sport, prvenstveno zdravlje, pripreme da budu šampioni u bilo kom poslu kojim kasnije odluče da se bave.

Foto: TANJUG/BEOINFO/PREDRAG MITIĆ

Bitno je da deca budu istinski šampioni, čime god da se bave. Istinski advokati, ekonomsti, zanatlije... Ovde, na ovakvim terenima deca treba da steknu prave vrednosti, a kroz ovakvu akciju, doniranje sportske opreme, želimo da zajedničkim snagama omogućimo oklolnost, da svi budemo spremni, i da svi zajedno prebrodimo ovu krizu - poručio je Udovičić.

Vesić se zahvalio Ministarstvu sporta i ministru Vanji Udovičiću koji su u zajedničkoj saradnji, u okviru akcije organizovanja besplatnih škola sporta, omogućili da akcija startuje u čak 12 škola, koje obuhvataju oko 60.000 dece.

Zamenik gradonačelnika najavio je početak akcije za prvi septembar, kada osnovci krenu u školu.

Foto: TANJUG/BEOINFO/PREDRAG MITIĆ

- Besplatne škole sporta organizujemo u 8 disciplina. Fudbal, odbojka, rukomet, košarka, atletika, gimnastika ples i borilačke veštine. Nadamo se da ćemo naći novac, da od Nove godine uključimo i preostale opštine. Drago nam je što će 60.000 dece imati besplatne škole sporta - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Vesić ističe da će ovo biti od velike pomoći za roditelje, koji neće morati da plaćaju škole, već se sportske aktivnosti za njihovu decu biti besplatne.