AKTUELNO

Radovi na rekonstrukciji Gradskog Centra za socijalni rad u opštini Rakovica su završeni, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da će Grad u narednom periodu nastaviti sa ulaganjem u obnovu centara u Beogradu.

Vesić je, prilikom obilaska Centra u Rakovici istakao da je to peti po redu koji je rekonstruisan, podsećajući da je Grad u poslednjih pet godina uredio centre u Surčinu, na Vračaru, Zvezdari.

Dodao je da se radovi na centru u Grockoj privode kraju.

Foto: Beograd.rs

"To što možemo da uređujemo centre za socijalni rad govori o tome koliko Beograd napreduje, jer kada nemate dovoljno novca onda rešavate najurgentnije probleme sa kojima se Grad suočava", kaže Vesić.

On je naveo da u Rakovici živi oko 108.000 stanovnika, a da od toga 6.000 ljudi koristi socijalnu pomoć, te da će se, kaže, Grad truditi da zbog svih kojima je pomoć potrebna, da dodatno unapredi socijalne usluge.

Istakao je da u tom centru ima 28 zaposlenih koji rade osetljiv, društveno odgovoran posao i da zbog toga moraju da budu nagrađeni kroz uslove rada i plate.

Foto: Beograd.rs

"Kao Grad imamo obavezu da pokažemo tim ljudima koji rade u centrima za socijalni rad da stojimo iza njih i da želimo i kroz uslove rada i kroz plate da im se zahvalimo za posao koji rade" naveo je Vesić.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je taj centar kompletno rekonstruisan, te da su završeni podopolagački radovi, zamenjena stolarija, instalacije.

Foto: Beograd.rs

Navela je i da je prostor opremljen novim nameštajem i da je soba za kontrolisano viđanje dece, kaže, uređena po svetskom standardima.

Istakla je da je objekat uređen tako da odgovara osobama sa invaliditetom, te da su prilagođeni toaleti i prilazna rampa.

"Zahvaljujem se zameniku gradonačelnika na podršci koju daje kada je u pitanju ulaganje u sistem socijalne zaštite, jer bez te podrške ne bismo mogli da svake godine korisnicima pružimo nove usluge", rekla je Stanisavljević.

Foto: Beograd.rs

#Centar za socijalni rad u Rakovici