AKTUELNO

Moravski, Friškogorski koridor, Ruma-Šabac-Loznica, Kuzmin-Sremska Rača, Preljina-Požega, Surčin-Novi Beograd, obilaznica oko Beograda, Požarevac-Veliko Gradište-Golubac, Niš-Pločnik i obilaznica oko Kragujevca. Ovo su putevi koji su trenutno u izgradnji i, nakon što se pobroje, više nema potrebe da se bilo šta govori o razvoju Srbije.

Goran Vesić, član Predsedništva SNS i donedavni zamenik gradonačelnik Beograda, izjavio je za „Novo vikend jutro“ kod Jovane Jeremić, da je važno da se naša zemlja razvija. Trenutno se, kako kaže, gradi 574 kilometara auto-puteva i samo ovaj podatak dovoljno govori o razvoju Srbije.

- Naša zemlja i naše javne finansije su stabilne i danas sa ponosom možete da vidite Vučića na Moravskom koridoru, zajedno sa ambasadorima SAD, Britanije i Turske. Ovo je važno za razvoj turizma, razvoj privrede i za dolazak novih investitora – navodi Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

Govoreći o poseti predsednika Briselu i njegovom jučerašnjem obraćanju, Vesić kaže da su svi razumeli da je politička i ekonomska situacija u Srbiji, ali i u Evropi, sve komplikovanija. Za teška vremena, dodaje, potrebni su odogovrni i posvećeni ljudi, kakvih, ocenjuje, nema u opoziciji.

- Naša Srpska napredna stranka obezbeđuje ekonomski rast čak i u ovim izazovnim vremenima, a Vučić je tokom jučerašnjeg obraćanja ulio sigurnost i pokazao da smo na pravom putu. Najavljena su povećanja penzija i plata, kurs je godinama stabilan, najavljeno je povećanje minimalca, BDP će u drugom kvartalu prema procenama biti na 3,7 odsto i sve ovo govori da dobro planiramo politiku – kaže Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodaje da situacija jeste teška, ali da moramo da budemo radni i odgovorni.

Kaže da mu je nejasno to što opozicionim medijima smeta kada Vučić govori o šećeru, kada „broji“ pasulj, kada se interesuje za robne rezerve, iako je upravo obezbeđivanje najvažnijih namirnica – njegov glavni posao. Ističe da se Vučić nije otuđio od naroda, za razliku od nekih prethodnih predsednika.

Foto: TV Pink Printscreen

- Vučić detaljno planira svoj posao, što je dokaz njegove odgovornosti, i tu pomalo podseća na pokojnog premijera Zorana Đinđića. Mi moramo da ostvarimo svoje interese usklađivanjem politike, Vučić razume koliko je važan dobar odnos sa EU, posebno Nemačkom, i razume da ljudi u Srbiji žele promene, a ako želimo napredak, moramo da menjamo sami sebe. Ja sam Đinđiću bio jako blizak saradnik i sa te strane, njih dvojica su slični, i male zemlje imaju potrebe za ovakvim liderima. Zato Srbija napreduje – kaže Vesić za Pink.