AKTUELNO

Vlasnik ružičaste kompanije priredio je sjajnu žurku klincima poručio da na njega mogu da se oslone.

Željko Mitrović, vlasnik Pink Media Group, danas je proslavio svoj rođendan u restoranu Time Out na Adi u društvu svojih najmilijih. Kao veliki humanista koji već 15 godina sarađuje sa Centrom za zaštitu odojčadi dece i omladine u Zvečanskoj, prošle godine je došao na ideju, kada je baš tamo sa svojim klincima proslavio rođendan – da svaki naredni 31. maj slave zajedno. Svoj rođendan pretvorio je u zajednički i od prošle godine odlučio je da to postane tradicija.

Foto: J. Simonović

Čvrste veze sa štićenicima kojima su doprinele godine tople i konstantne saradnje – iznedrile su da danasstotinak mališana iz pet beogradskih domova ( Prihvatilište za zaštitu zlostavljane dece i Jovan Jovanović - Zmaj, Moša Pijade, Drinka Pavlović, Dragutin Filipović – Jusa i Stacionar za majku i dete) u pratnji Zorana Milačića, direktora Centra za zaštitu odojčadi dece i omladine u Zvečanskoj i vaspitača, zajedno sa Mitrovićem na najlepši način proslave njegov veliki dan.

Foto: J. Simonović

Željko Mitrović dočekan je uz ovacije i gromoglasan aplauz, a u restoranu Time Out napravio je prigodnu žurku za najmlađe uz sokove i zakusku. Dj Žeksu za di-džej pultom pridružili su se i nadaleko poznati Dj Đuka sa Pink Radija i Dj Munja – koji su uvek spremni da daju svoj doprinos kada su u pitanju manifestacije humanog tipa.

Foto: J. Simonović

Pre samog početka rođendanske žurke za pamćenje, Mitrović se obratio klincima uz reči da od prošlegodine je 31. maj postao njihov zajednički rođendan i tog dana ne prima poklone, već ih daje. Željko Mitrović, koji se pretvorio u Dj Žeksa, prvu pesmu koju je pustio – upravo je posvetio svojim klincima. U pitanju je numera “Osloni se na mene” – obrada čuvenog hita Olivera Mandića koju je Mitrović lično prepevao.

Foto: J. Simonović

“Moja želja je da rođendan pretvorim u zajednički – jer ih ima dosta klinaca i nije moguće svaki ponaosob proslaviti, kao i da ovo postane tradicija. Pored letovanja, zimovanja i Nove godine – rešio sam da zajedno slavimo rođendan, a da ja njima donosim poklone. Mada su me opet iznenadili sa nekim divnim poklončićima i presrećan sam zbog toga. Ono što verujem da je mnogo važno i što želim da danas pošaljem kao veliku poruku jeste da je - detinjstvo roditelj buduće ličnosti. Detinjstvo oblikuje budući život i buduću ličnost odraslog čoveka. Mi se svi ovde zajedno trudimo da ovoj dečici koja rastu bez roditeljskog staranja, iz ustanova na nivou Beograda, učinimo detinjstvo što toplije i što radosnije i srećnije. Želim pre svega da se zahvalim Zoranu Milačiću – čoveku koji sa mnogo energije i sa mnogo emotivne investicije sa svim svojim zaposlenima, što od ove dece koja rastu bez roditeljskog staranja pravi dečicu za primer. Neki od njih sada su doktori nauka, neki su zaposleni na Pinku, neki ostvaruju velike pobede na različitim takmičenjima – tako da su primer svoj deci. Veoma sam ponosan na njihove rezultate. Deca su dobila novac, pošto je to za njih uvek najznačajnije. Ove godine sam udvostručio budžet, tako da verujem da će se obradovati duplo više zbog duplo većeg budžeta.” – rekao je Mitrović.

Foto: J. Simonović

Foto: J. Simonović

Neraskidive veze koje je Željko Mitrović napravio sa svojim klincima iz Zvečanske, kroz niz aktivnostosti koje je organizovao sa Pink Media Group, inspirisale su ga da baš današnji dan postane njihov zajednički. Njegov kontinuirani kontakt sa dečicom čini svaki naredni susret vredan pamćenja, kako Mitroviću tako i njegovim drugarima. Željko se potrudio da, sada već njihov zajednički veliki dan, bude upamćen po sjajnoj zabavi, plesu i smehu, ali i međusobnoj toploj interakciji. Još jednom je Mitrović potvrdio da lepšeg poklona od iskrene dečije emocije nema.

Autor: S.P.