AKTUELNO

Već sedamnaest godina Željko Mitrović se trudi da svojim klincima ulepša detinjstvo.

Danas je iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, prva grupa dece – njih 120. iz 7 domova i zavoda pod okriljem Zvečanske krenula je put Divčibara. Vlasnik kompanije Pink Media Group Željko Mitrović , već treću godinu za redom održava humanitarnu akciju „Zimovanje za sve“, a nakon sada već 17. godina odlične saradnje sa Zvečanskom,  Mitrović  već tri godine šalje klince iz svih Domova za nezbrinutu decu na teritoriji cele Srbije na letovanje i zimovanje. Štićenici smešteni uhotelu “Maljen”, u sklopu koga postoji bazen, sportski tereni, tako da pored zimskih sportova, mogu da uživaju i u kupanju, igranju fudbala, odbojke i drugih sportova, kao i da koriste pun pansion. Sedam dana kasnije, štićenici zavoda i domova iz cele Srbije, imaće priliku da uživaju u čarima Divčibara.

Foto: J. Simonović

Foto: J. Simonović

“Danas je dan koji su deca željno isćekivala. Tradicionalno, idu na zimovanje na Divčibare. U ovoj turi ide 145. dece zajedno sa pratiocima, a u drugoj turi 4. marta ićiće deca sa pratiocima iz cele Srbije. Ovo što Pink Media Group i Željko Mitrović organizuju, sada je već postala tradicija. Deca se veoma raduju i željno iščekuju da dođu na Divčibare. Vreme je takvo da verovatno neće biti mnogo snega, ali će imati puno aktivnosti, a organizovani su im i animatori tako da će im zasigurno biti zabavno i svakako će pamtiti ovaj dan.” – rekao je Zoran Milačić, direktor “Zvečanske”.

Foto: J.Simonović

Mitrović sem organizovanog zimovanja i letovanja za svoje klince, dve godine za redom slavi sa njima isvoj rođendan – njihov zajednički rođendan kako on to voli da naglasi, a tu je i neizostavno Novogodišnje veselje i darivanje koje svake godine ulepša klincima praznike i stvori osećaj povezanosti i da zaista nekome pripadaju.

Foto: J. Simonović

Klince Mitrović planira da poseti na Divčibarama, ne bi li se uverio da je sve u najboljem redu i da su njegovi klinci zadovoljni zimovanjem koje im je organizovao.

Foto: J. Simonović

Nebrojano puta Mitrovića se susreo sa iskrenom zahvalnošću štićenika i to ga dodatno motiviše da bude još istrajniji da ovim mladim ljudima ulepša najnežniji period života. Tu je i neizostavna ideja da svojim primerom podstakne uspešne biznismene i kompanije da krenu njegovim stopama humanosti i svojim činom nesebičnosti ulože u one koji će oplemeniti ovaj svet.

Autor: S.P.