AKTUELNO

Gradonačelnici Beograda i Ljubljane, Zoran Radojičić i Zoran Janković, potpisali su danas pismo o saradnji i prenošenju znanja i iskustava između dva grada, a u vezi kandidature Beograda za “Zelenu prestonicu Evrope”.

- Cilj pisma o saradnji koji smo danas potpisali je da Beograd dobije status 'Zelene prestonice Evrope', a da nam Ljubljana, prenoseći svoja iskustva, u tom cilju pomogne - rekao je Radojičić, nakon potpisivanja pisma u Gradskoj kući Ljubljane.

Ljubljana je 2016. dobila nagradu “Zelena prestonica Evrope”, a Radojičić kaže da Beograd ima ogroman potencijal da takođe dobije tu nagradu za koju će se, najavio je, ove godine i kandidovati.

- Ljubljana je četiri puta aplicirala za tu nagradu i tek iz četvrtog puta je dobila, što govori da je to proces. Želim da istaknem da ćemo mi uložiti sav napor da dobijemo taj status i da ćemo ove godine konkurisati za tu poziciju, ali i da ćemo, ukoliko ne uspemo sada, biti uporni i narednih godina da dostignemo naš cilj da Beograd postane 'Zelena prestonica Evrope' - dodao je Radojičić.

#Beograd

#Zoran Radojičić

'