AKTUELNO

Stjepan i ja se na obaziremo toliko na medijske naslove i trudimo se da održimo mir koji nam je potreban - iskrena je Rozga.

Popularna pevačica Jelena Rozga objavila je svoj novi album koji nosi naziv ''Moderna žena''. Iako je pored brojnih pozitivnih komentara bilo i negativnih, ona se na iste ne osvrće, već otkriva da je numera koju je snimila rađena po istinitom događaju.

Velika prašina nedavno se podigla nakon što je političarka Ivana Marić Jeleninu pesmu ''Moderna žena'' okarakterisala kao numeru koja šalje pogrešnu poruku mladima. Rozga za Pink.rs odlučila je da otkrije pravu poruku ovog hita.

Jelena se trudi da ne pravi planove, uživa u svom uspehu i govori da je veoma srećna upravo zbog toga. O novom albumu, radu u grupi ''Magazin'' i početku svoje karijere, odnosu sa verenikom Stjepanom Hauserom i medijskim naslovima, Rozga govori za Pink.rs.

Foto: John Pavlish

Album ''Moderna žena'' doživeo je veliki uspeh. Kako ste zadovoljni reakcijom publike?

- Nikada uzbuđenija, nikada srećnija i nikada zadovoljnija mojim trećim samostalnim albumom. Nosi tako jedan jednostavan, a snažan naziv ''Moderna žena''. Čim sam čula tu pesmu znala sam da ću tako nazvati album. U te dve reči stalo je sve što sam htela ovim albumom da poručim: "Žene budite hrabre, odvažne, koračajte svetom i srcem i razumom, ne dajte da iko stane na put ostvarenja vaših snova."

Koju pesmu bi mogli da izdvojite sa svog novog albuma kao svoju omiljnenu?

- Svaka pesma je meni posebno draga, ali postoje one koje su me možda mrvicu više dotakle, kao na primer ''Pismo Glava'', što sam više puta spomenula. Tekst te pesme me je osvojio na prvo čitanje. Neke druge numere osvojile su me svojim ritmom i melodijom, ali svaka pesma koje se našla na ovom albumu je za mene, na neki način, posebna i pažljivo odabrana.

Publika ima priliku da vidi malo smeliju Jelenu. Kada je reč o vašem stajlingu u novom spotu kao i načinu na koji ste doneli ''Modernu ženu'', može se reći da pesmu ''grizeš''. Šta je u vama probudilo tu strast i želju da snimite i predstavite publici ovakvu numeru?

- Postoje pesme koje vas pokreću. Na to odreaguje i izvodač ali i publika. Mislim da sam u svom poslu uvek na neki način dosledna sebi, ali nekada numera i taktovi pokrenu određenu lavinu energije i to se oseti, upravo tako je bilo i sa ''Modernom ženom''. - priča Jelena za Pink.rs i otkriva:- Zanimljivo je da su Huljići dobili ideju za tekst pesme iz istinite životne priče, i iako je tužno biti deo takve priče ali takve životne situacije se događaju... Zigmanove kreacije i način na koji je snimljen spot su svakako donele dodatnu energiju ''Modernoj ženi''.

Tvoja karijera broji dugi niz godina. Iza sebe nemaš skandale i ređaš samo uspehe. Da li je teško ostati veran svom načinu posla u današnje vreme?

- Hvala na komplimentima. Nije, ako poznajete sebe i ako se odlučite da trajete tako što će muzika govoriti kroz vas. Nikada nisam pokušavala da dođem do popularnosti ili se izrazim kroz bilo koji drugi oblik osim kroz muziku i emociju.

Foto: John Pavlish

Nakon mnogo godina, da li bi pristala da budeš ponovo pevačica grupe ''Magazin''?

- To su moji počeci, bila sam mlada i apsolutno predana onome što smo radili. Svašta smo prošli i to su bila uglavnom divna vremena. Ali u jednom momentu, došlo je vreme za nove životne etape i kada bih mogla, ništa ne bih menjala, ni ono što je bilo ni ono što je danas. Svakako, uživam u svom poslu, iako je teže biti solo izvodač jer imaš mnogo više obaveza. Nikada se za to ne bih menjala.

Možeš da napraviš paralelu i otkriješ razlike između svoje solo karijere i karijere u grupi ''Magazin''? Šta su mane, a šta prednosti?

- Različito je. Svako doba je nosilo svoju energiju i izazove. Ali kao što rekoh malo pre, mnogo je teže kao solo izvođač jer je mnogo više obaveza. Sa ''Magazinom'' sam imala obavezu da se pojavim na koncertu i skoro da je to bilo samo to. Sada mogu da budem na telefonu od jutra do mraka i ne završim sve poslove - rekla je Rozga za Pink.rs.

Foto: John Pavlish

Nakon što te je Stjepan verio otkrila si da ne sanjaš o venčanju već da želiš da budeš večna zaručnica. Da li se nešto promenilo od tog trenutka ili i dalje želiš da budeš ''večna zaručnica''?

- Živim život po svome osećaju i srcu, smatram da samo tako ja i svi ostali, možemo biti srećni. Pravim ponekad planove, ali volim da živim u trenutku koji me čini srećnom, a moj život danas, takav kakav jeste, me ispunjava, i za sada ne bih ništa promenila.

Mediji nisu štedeli ni tebe ni Stjepana od samog početka. Bilo je raznih naslova i pre svega često se pisalo da ste se razliši. Kako izlazite na kraj sa takvim naslovima i da li postoji ljubomora između vas obzirom na to da se oboje bavite javnim poslom?

- Mediji rade svoj posao, a mi živimo svoje živote. Poznate smo ličnosti i oboje imamo razumevanja da zbog popularnosti privlačimo pažnju javnosti. Ne obaziremo se toliko na medijske naslove i trudimo se da održimo mir koji nam je oboma potreban.

Kakvi su tvoji planovi u bliskoj budućnost, kako na poslovnom, tako i na privatnom planu. Šta planiraš posle uspešnog albuma i da li imaš u planu proširenje porodice?

- Predstojeći meseci su svakako posvećeni nastupima i promociji novog albuma i radujem se tome od srca. Dugo sam radila na albumu i trenutno sam najsrećnija kad vidim komentare publike i preglede na Jutjub kanalu. To mi govori da je ono što sam radila dobro, na neki način, trenutno želim da budem tu i podelim to sa publikom. U međuvremenu, naravno, koristim svaki slobodan trenutak za one koje volim. Svakako da želim i da se ostvarim kao majka ali za sve ima vremena, zdravlje i sreća su uvek na prvom mestu.

Autor: B. Radonić

#Jelena Rozga

'