AKTUELNO

Bez dlake na jeziku.

Legendarni pevač Haris Džinović održaće koncerte u Sava Centru 25. i 26. decembra, a njegova verna publika jedva čeka da ga ponovo vidi i čuje.

U susret koncertu Haris je gostovao u emisiji "Premijera - Vikend specijal", te je otkrio i svoje stavove o novokomponovanoj muzici.

Foto: TV Pink Printscreen

Sinoć sam bio u Osijeku, imao sam fantastičan koncert, bio sam iznenađen, gradska dvorana je bila prepuna, nismo očekivali da će biti toliko naroda. Izgleda da je krenulo baš onako kako valja. Uvek pre koncerta ide muzika najava, a ja otvaram tradicionalno pesmom "Kako mi nedostaješ". "Rano je za tugu" je negde u sredini programa, a to mi je bilo najteže da napravim program. Kad krene koncert, kad je lajv, treba da ima uzlaznu putanju, a ne silaznu, pa da onda moramo ponovo dizati atmosferu. Može se promeniti repertoar, ako publika tako želi, ili ono što ja osetim, ja im dam ono što žele. Probam da održim atmosferu koju sam već napravio. Nikad ne gledam na sat, uvek pevam onoliko koliko mogu. Činjenica je da je sve manje dobre muzike, a sve više pevača - rekao je pevač, a onda dodao da neće ubrzo snimati nove pesme jer ne može da pronađe prikladnu:
Još neke pesme tražim, šta je to što bi moglo da ide uz mene. Dobijam mnogo pesama koje liče na moje ranije, a ja hoću nešto novo - naveo je pevač.

Džinović je istakao da muzika koja se danas snima i peva najverovatnije neće trajati decenijama, kao što njegove pesme traju.

Foto: TV Pink Printscreen

Teško da će ove pesme danas opstati decenijama, ali možda je i drugo vreme došlo, pa ih to ne zanima. Mladi vole nešto drugo, ne ono što smo mi voleli. Klijentela se redovno vraća u kafane jer se tu može postići prava atmosfera - rekao je pevač.

On nije želeo da otkriva ko će mu biti gost na koncertima u Beogradu, ali je istakao da će biti veoma zanimljivo.

Haris je istakao i da se veoma raduje novogodišnjim praznicima, koji za njega imaju posebnu draž.

Foto: TV Pink Printscreen

Za mene Nova godina ima sasvim jednu drugu dimenziju. Mi se radujemo Novoj godini, meni znači nešto, ceo život čekam Novu godinu, a onda počne drugi period života kad prođe Nova godina. Nešto se završilo, a onda se otvaraju nove mogućnosti. Ceo ovaj mesec je veoma radan, nema puno vremena. Mirniji period je januar, februar, mart, kada ćemo pripremati pesme.

Autor: R.L.

#Haris Džinović

'