AKTUELNO

Žestoki momak je po treći put uspeo da odloži odlazak na robiju.

Zbog zdravstvenih problema, Kristijan Golubović podneo je zahtev za odlaganje izdržavanje zatvorske kazne koje je trebalo da počne sutra. O njegovoj molbi odlučivaće Prvi osnovni, a potom možda i Viši sud u Beogradu. Kristijan neće morati da se javi u zatvor dok sud pravosnažno ne odluči o njegovoj molbi.

Da je Kristijan, po treći put, podneo molbu za odlaganje izdržavanja zatvorske kazne iz zdravstvenih razloga potvrdio je i advokat ovog bivšeg farmera Gvozdena Grgur. On, međutim, nije mogao da precizira na koji period je traženo odlaganje jer je molbu podneo Golubović lično.

Portparol Prvog osnovnog suda u Beogradu Ivana Ramić rekla je Tanjugu da molba još nije stigla u sud, ali da ona prema zakonu, odlaže izvršenje kazne.

Golubović je, inače, trebalo da se javi u zatvor 6. januara, pošto mu danas ističe rok u kojem mu je, po treći put, za tri meseca odloženo izdržavanje kazne.

Odluku o njegovoj molbi za odlaganje treba da donese Prvi osnovni sud u Beogradu, a na tu odluku postoji pravo žalbe Višem sudu u Beogradu koji će doneti pravosnažnu odluku.

Golubović je prošle godine u novembru pravosnažno osuđen na osam godina zatvora. Kako je u pritvoru, koji se uračunava u kaznu, već proveo četiri godine i četiri meseca, ostaje mu da odsluži manje od četiri godine kazne u zatvoru.

Autor: S. T.

'