AKTUELNO

Oseća veliku tugu i prazninu, ali i ponos.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je uručio više od pedeset odlikovanja zaslužnim pojednicima i institucijama u oblastima kulture, medicine, privrede, sporta, nauke i diplomatije.

Foto: TV Pink Printscreen

Tokom jučerašnjeg dana zlatnom medaljom za zasluge posmrtno je odlikovan kralj narodne muzike Šaban Šaulić, a u njegovo ime je medalju primila njegova udovica Gordana Šaulić.

Foto: TV Pink Printscreen

Dok je predsednik uručivao medalju Šabanovoj udovici u pozadini se čula njegova čuvena pesma "Dođi da ostarimo zajedno". Nakon dodele, Goca je prvi put stala pred televizijske kamere i otkrila kako se oseća.

Foto: Pink.rs

Danas sam izuzetno tužna što on nije ovde da to primi, i ja i deca smo izuzetno ponosni. Ovo ne samo da je velika čast i priznanje od predsednika Vučića, ovo je priznanje njemu, i nama kao porodici, ali i svim stotinama hiljada ljudi koji su 50 godina voleli, poštovali i slušali Šabana i sve to rade i danas. Ja ovu medalju za zasluge delim sa svim ljudima koji su ga voleli. Narod ga je krunisao kao kralja, predsednik medaljom za zasluge na ovaj veliki praznik Sretanje. Ako postoji nešto, on se danas raduje. Ja se nadam da će biti do kraja godine Trg, spomenik i Muzej u Šapcu, da ta njegova baština bude sačuvana. U ovom trenutku se oseća ogromna tuga i velika čast, 45 godina sam pratila najvećeg - rekla je Gordana Šaulić za emisiju "Premijera - Vikend specijal".

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: R.L.

#Gordana Šaulić

#Šaban Šaulić

'