AKTUELNO

I dalje strepe!

Dve proslave (rođenje Željka Ražnatovića u Cecinoj vili na Dedinju i rođendan Mie Borisavljević) bile su mesta na kojima su se našle mnoge naše zvezde. Zato je danas mnogo njih u strahu da su se upravo na jednoj od ove dve proslave zarazili koronavirusom.

KO JE ZARAŽEN KORONAVIRUSOM?

Juče je kao bomba odjeknula vest da su Ceca Ražnatović i njen sin Veljko pozitivni na koronavirus. Iako je prvobitni test pokazao da su oboje negativni, drugi je pokazao da su zaraženi, te se njih dvoje sada nalaze u karantinu, a kako su istakli, dobro se osećaju. Dan ranije frizer Stevan Radivojević je potvrdio da je pozitivan.

Foto: Pink.rs

KO ČEKA REZULTATE?

Pevačica Mia Borisavljević istakla je da će se testirati, s obzirom na to da je bila u kontaktu sa zaraženima, a rezultate bi danas trebalo da dobiju i Bogdana Ražnatović kao i njen i Veljko sin Željko. Pevačica Marina Visković takođe čeka rezultate.

Foto: Pink.rs

POTVRĐENO DA NEMAJU KORONAVIRUS

Iako su Ceca Ražnatović i Veljko zaraženi, pevačicina ćerka Anastasija je negativna. Ona je dva puta radila test koji je pokazao da je negativna. Pevačica Aleksandra Prijović juče je saznala da je negativna na koronavirus, te je sinoć nastupila na jednom splavu u Beogradu.

Foto: Pink.rs

KO JE JOŠ BIO NA ŽURKAMA?

Među zvanicama na veseljima Ražnatovića i Mie Borisavljević našli su se još i Sanja Đorđević sa ćerkom, Mirko Šijan sa devojkom Bojanom Rodić, Filip Krajinović, Maja Berović, Marijana Mateus, Aco Pejović sa suprugom i drugi. 

Foto: Pink.rs

PROCEDURA TESTIRANJA

Pevačici Ceci Ražnatović prvo je urađen serološki test iz venske krvi, koji je pokazao da je negativna, zatim je uradila PCR test, koji se radi tako što se uzimaju uzorci iz brisa grla i nosa, koji je pokazao da je pozitivna. Postoje razni testovi za potvrdu prisustva COVID-19 infekcije. Preporuka je Svetske zdravstvene organizacije da su najrelevantniji molekularni testovi (PCR) koji se rade tako što se pacijentu koji sumnja da je zaražen uzima bris. Ovim testom se već nakon osam dana od trenutka zaražavanja može dokazati prisustvo koronavirusa. Serološki testovi iz krvi, s druge strane, mogu da pokažu prisustvo antitela tek dve do tri nedelje od početka infekcije, a ako se urade ranije mogu da budu lažno negativni. Zato je najbolje da se kod sumnje na COVID-19 prvo uradi PCR test, a tek kasnije serološki koji se potvrđuju i antitela na novi koronavirus. Rezultati se najčešće dobijaju u toku istog dana od testiranja ili sutradan.

Autor: N.V.

#Estrada

#Koronvirus

#Poznati