AKTUELNO

Potresno i emotivno!

Na velelepnom imanju prošle noći prolile su se gorke suze zadrugara, a sa njima je plakao ceo svet. Voditelj Milan Milošević u emisiji ,,Ispovesti zadrugara" otkrio je potresne, tužne, tragične i dramatične delove prošlosti zadrugara.

Foto: TV Pink Printscreen

Prvi na redu bio je Kristijan Golubović, koji je odlučio da progovori o prošlosti i teškim trenucima u životu sa kojima se suočio, ali i Staniji Dobrojević. Kristijan je otkrio ono što su svi želeli da čuju posle toliko godina, a to je da li je ikada bio intiman sa Dobrojevićevom. Golubović je izneo tvrdnje da on nije bio, ali da zna imena sa kojima jeste bila u intimnom druženju.

Nakon Kristijana, priča koja je dve dirnula u srce jeste ispovest Snežane Ojdanić, koja je ispričala težak i nimalo lak put koji je prolazila tokom trudnoće sa sinom Andrijom. Naime, kako je Snežana ispričala, bila je u drugom stanju kada je završila u belom roblju.

Ja hoću prvo da kažem da je moj sin najbolje dete na svetu, ali on zna deo priče. Samo želim da me razume i podrži. Ja sam odrasla u vrlo siromašnoj porodici, imala sam divnog oca i majku, ali ja sam bila neko ko je čitav život bio na svoju ruku. Bila sam više muško nego žensko. Ja sam sa svojih 17 godina otišla u Beograd, živela sam tu tri godine, pa sam radila u turističkoj agenciji, radili su Bugarsku, Grčku... Meni se svidela jako Grčka i otišla sam da radim u kafiću sa rođakom. Tu sam počela da radim, bio je dečko jedan koji se meni svideo... Ostala sam trudna, saznala sam u trećem mesecu da sam trudna kada sam došla u Beograd. I otišla sam na pregled, žena mi je rekla: "Čestitam, bićete mama", ja sam rekla: "Nema šanse" - ispričala je Snežana svoju priču.

Snežana je kroz suze i jecaje potom ispričala šta joj se desilo kada je morala da bude animir dama u noćnim klubovima u koje je otišla u inostranstvo kako bi zaradila za život. Ne znajući da će biti uvučena u belo roblje, Ojdanićeva se prijavila na oglas za rad u Grčkoj, zbog čega je na kraju završila u zatvoru, kada je reagovala policija.

Tada sam rekla da ne želim da rodim dete i doktorka mi je zakazala abortus, došla sam za 20 dana i rekli su mi da mora konzilijum i ja sam tu napravila haos svima. Nisam bila spremna da budem tada majka. Niko nije hteo da pristane na to, obišla sam sve bolnice. I ja sam odlučila da zadržim dete. To je u Crnoj Gori tabu, roditi dete bez oca. I onda sam pročitala oglas u novinama da se traže cure za rad u Grčkoj, sobarice, konobarice... Ja sam tu videla da mogu da se vratim u Grčku, da zaradim novac, da gospodin prizna dete. Ja sam otišla na razgovor, bila je tu gospođa iz Kragujevca, bio je s njom navodno suprug koji je Grk. Ja sam imala 21 godinu, a oni možda 60. Meni je delovalo to kao ozbiljno. Ja u jednom momentu priđem ženi iz Kragujevca čije ime ne želim da spominjem, ja sam je pitala: "Da li je ovo stvarno tako ili stoji nešto iza ovoga?", ona je meni rekla: "Ako mislite da smo prevaranti, slobodno napustite ovu salu", ja sad gledam one žene, one sve raspoložene da idu da rade. Ja se dogovorim sve, nas nekih blizu 30 cura, svi krenemo... Stižemo mi u Grčku negde uveče i dolazi meni taj gospođin suprug i kaže mi da pokupim pasoše od svih njih. Stali smo ispred hotela sa 5 zvezdica, nije mi bilo logično. Priča je bila da ćemo tu prespavati, a da će sutra doći poslodavci - priča Snežana kroz suze.

Foto: TV Pink Printscreen

To nije sve, poznata estradna umetnica Ivana Šašić ispričala je težak period svog života. Dok je bila trudna, u šestom mesecu saznala je da boluje od raka materice, što je drastično promenilo celu situaciju.

Ovo su situacije koje samo majka može da preživi. Ja sam se razbolela u šestom mesecu trudnoće, početak raka sam imala, svesno sam potpisala da cu roditi svoje dete. Majka jedina zna kako i šta prolazi. Onog koga krvlju rađaš, ti se boriš za njega - rekla je Ivana Šašić.

Milionski auditorijum pratio je pomno ispovesti zadrugara, ali ovo je tek početak, još dosta priča i detalja iz života stanara Bele kuće nas tek čekaju.

Autor: O. B.

#Zadruga