AKTUELNO

Proslavljeni srpski glumac konačno se vratio daskama koje život znače.

Koronavirus paralisao je čitavu planetu i sve sfere društva, zbog čega je jedno vreme bilo onemogućeno normalno funkcionisanje brojnih delatnosti, pa tako i umetnosti. Glumci u Srbiji mesecima nisu radili, što im je konačno omogućeno čim su se za to stvorili adekvatni epidemiološki uslovi, pa je tako ponovo počela da se igra predstava "Dogodine u isto vreme" u kojoj glavne uloge tumače Nela Mihajlović i Milan Lane Gutović.

- Pošto se ništa nije igralo šest meseci skoro, pola godine, svako novo igranje posle tolike pauze deluje kao premijera, tako da mi imamo tu radost i nervozu - da li smo upamtili tekstove, scenski pokret, šta smo radili, prisećamo se šta je bilo pre šest meseci - iskren je bio Lane u razgovoru za "Premijeru", gde je otkrio da se sada predstave igraju pred znatno manjim brojem gledalaca, zbog očuvanja zdravlja ljudi.

Foto: Instagram.com

- Nama glumcima nije baš neki stimulans da vidimo praznu salu, ali očigledno su organizatori prinuđeni da se povinuju zakonima koji vladaju.

Tokom vanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa, ali i nakon toga, brojni glumci žalili su se na egzistenciju jer nisu imali redovna pitanja. Svoj glas Gutović ipak nije želeo da diže.

- Nisam se žalio zato što nijedna žalba, od kad ja živim u ovom pozorišnom svetu, nikada nije bila uslišena. Imali smo u tim metamorfozama pozorišnim probleme s upravnicima, pa smo se žalili na upravnike koji su po nekom ključu bili dodeljivani, pa je bila borba da izbacimo budalu, da se skloni sa tog mesta.

Autor: D.T.

#Milan Lane Gutović