AKTUELNO

Za mene je on još tu i biće zauvek. Smrt ništa ne može da promeni u našoj ljubavi i zajednici - priznala je supruga pokojnog glumca.

Za dva dana navršiće se prva godina otkako je preminuo legendarni srpski glumac Velimir Bata Živojinović, a godišnjicu njegove smrti danas su obeležila njegova deca, unuci i supruga Lula Živojinović, kojoj suprug neizmerno nedostaje.

Foto: Printscreen Instagram

- Ništa više neće biti kao pre. Svakodnevno odlazim na njegov grob i pričamo. Čini mi se da i dalje delimo svakodnevicu. Znam da me sluša i da u odlukama koje moram da donosim i on učestvuje. Slike koje se svakodnevno pojavljuju, njegov lik koji mi stalno izvire, daju mi osećaj njegovog snažnog prisustva. Za mene je on još tu i biće zauvek. Smrt ništa ne može da promeni u našoj ljubavi i zajednici - priznala je nedavno Lula, koja još uvek nije naučila da živi bez Bate.

Foto: Pink.rs

- Nije nimalo lako. Prijatelji mi mnogo pomažu u tome. Izgleda da se svi trude da nikad ne budem sama i kao da u tome među njima ima nekog sistema ili organizacije. Ko zna, možda i ima. Trudim se da izađem iz kuće kad god je moguće, ali to je lakše reći nego učiniti. Ipak, svesna sam da je sve lakše uz verne prijatelje. Pri prisećanju na Batu uvek se nasmejemo, jer je vedrina bila njegova najvažnija osobina - iskrena je bila Lula.

Na današnji pomen došle su brojne Batine kolege, među prvima Radmila Živković i Radoš Bajić.

Foto: Printscreen

Preminuo u snu

Podsetimo, proslavljeni glumac preminuo je 22. maja u 22:45h prošle godine u beogradskoj bolnici Sveti Sava. Posle moždanog udara koji je doživeo 2012. godine, Bata se uspešno oporavio i u međuvremenu dobio gangrenu, zbog koje mu je amputirana noga. To mu je, kažu doktori, produžilo život za nekoliko nedelja. Poslednjih dana njegovo stanje bilo je stabilno, iako je primao transfuziju i jake terapije, međutim, tog 22. maja izgubio je bitku sa životom.

Foto: Tanjug

Pink.rs

#Lula Živojinović

#Smrt

#Velimir Bata Živojinović

#glumac

'