AKTUELNO

Otvorio dušu o svemu!

Ovog nedeljnog popodneva u emisiji ''Premijera - Vikend Specijal'', veliki intervju dao je Ognjen Amidžić, voditelj i jedno od zaštitnih lica televizije Pink.

Najveće mećave su bile sa nekih 15-16 godina kada sam izgubio oca - započeo je Ognjen.

Poznati voditelj je odrastao u Šapcu i na samom početku se osvrnuo se na svoje detinjstvo.

Foto: TV Pink Printscreen

Imao sam sve, toliko sam imao srećno detinjstvo i zdravu porodicu. Suza je bilo samo kada sam zaslužio batine i to je bilo potpuno okej. Više sam bio problematičan u kući, nego u javnosti. Moja sestra je mlađa 2 godine od mene i uvek smo dobro funkcionisali. Imao sam fazu kada sam se plašio da spavam sam, a voleo sam da gledam horor filmove, pa sam molio sestru da spavam kod nje i kupovao sma taj neki mir, dam joj majicu ili sto dinara. Bilo je to čudno jer sam ja stariji brat - započeo je Amidžić.

Ono što javnost ne zna jeste da je Ognjen bio vukovac u školi.

Imao sam neko moranje da budem odličan. To je bilo važno i trudio sam se. Menjala su se vremena. Duboko sma verovao da ću biti rukometaš, imao sam čast da gledam najbolje igrače na svetu. Svi smo igrali rukomet, bili jako popularno društvo, a onda su došle sankcije i cela priča je prestala, svi smo se pogubili. Tada sam se jako razočarao i nikada više nisam uzeo loptu, toliko me je to pogodilo - ispričao je voditelj.

Foto: TV Pink Printscreen

Otac mu je takođe bio novinar, na informativi televizije ''Šabac'', koji je na radnom zadatku i izgubio život.

Jeste, jer sam odrastao u kući, on je to radio. Osamdesetih je to bilo izraženije, jer televizija je bila jedna, a pokrivala se cela Jugoslavioja.

Najteži trenutak u životu mu je bio kada je saznao da je izgubio oca.

Jeste, bio sam klinac i doživljavao sam to malo drugačije. Imam čudan odnos prema tim gubicima, skapiram, ali suštinski nikada to ne mogu da doživim. Čitava ekipa sa izvršenja zadatka je stradala, bila je zaseda, ukraden im je materijal. Nikada se nije saznalo ko ih je ubio. Tada nije bilo telefona, svi su bili na vojnim vežbama i on je javljao da li su živi, izveštavao - priča Amidžić.

Foto: TV Pink Printscreen

Bio je fanatik što se posla tiče. Mimo informative, pratio je mnoge svere. Kod kuće sam bio, kasno posle ponoći, policija na vratima nam je prenela informaciju o smrti oca - priča Amidžić.

Evo kako je počeo da se bavi novinarstvom.

1994. sam počeo, imao sam dobru ekipu na televiziji Šabac, i to je bio dobar vetar u leđa. Ja sam sa ocem odrastao, i slušajući to ja sam u rukavu imao sve informacije. Mama mi nije dala da se bavim informativom, mene je uvek više privlačio MTV - kaže Ognjen.

Foto: TV Pink Printscreen

Osvrnuo se i na svoje osnivanje benda ''Flamingosi''.

Imali smo zajedničke ideje i sličan smisao za humor, imali smo čitav plan kako ćemo se zvati i obliačiti, sve... Tek onda smo otišli u studio - dodaje Ognjen.

2006. godine je izbio skandal na Beoviziji, o kom se i danas priča.

Nama je bila ideja da mašemo iz grin ruma, uključili smo Luisa u sve to, jer su njegov vokal i izgled internacionalni. To sve je bilo toliko jadno i providno. Šokiran sam da neko to koristi zarad takvih ciljeva. Blam! Ceo crnogorski žiri je nama, Ani Nikolić, Tijani Dapčević, dao nule. To je bilo ludilo. Da smo otišli u Atinu, i šta smo spremali, to bi bilo ludilo. Izvinjavali su nam se, uz priču da to nema veze sa muzikom i da su to morali da urade - rekao je on.

Foto: TV Pink Printscreen

Priča sa Flamingosima se završila 2016. kada je Marinko Madžgalj izgubio bitku sa opakom bolešću.

Priča Flamingosa je završena te 2016. godine. Tog dana sam izgubio dosta. Kod takvih teških situacija to nije gubitak od jednog dana... Čitav taj period se spremaš za taj dana, ali ostavljaš procenat nade. On je bio specifičan čovek. Sve pesme smo pravili na gitarama, i pošto njega više nema, stavljanjem tačke na tu priču smo bacili gitaru u vodu.

Foto: TV Pink Printscreen

Od 2008. godine ima najgledaniju emisiju koja se bavi životima poznatih, ''Amidži Šou'', a evo kako je došao do toga.

Jedanaest sezona rijaliti programa, jutarnji program... Oduvek sam bio zahvalan Milici i Željku koji su mi dali prostor. Drago mi je što sam imao intervju sa Dženifer Lopez, u tom trenutku jedna od 5 najaktuelnijih u svetu. Naravno i te suze Nataše Bekvalac su izazvale veliku pažnju - zaključio je Amidžić.

Čak dva puta je stao na ludi kamen, a sada ispred premijerne kamere priznaje ko je njegova najveća ljubav:

Danijelu sam prvi put video 2010. godine, ostavila je fantastičan utisak na mene. I 2006. sam stao na ludi kamen, to je trajalo 4 godine. Znalo se za to, ali od kada se završilo nikada se ne osvrćem na to. U korektnim smo odnosima, ali svako ima svoj put. Danijela je ipak moja najveća ljubav. Najlepša stvar koja mi se desila je sin. Dok ne dobiješ dete ne znaš da postoji ta vrsta osećaja. Voleo bih da dobijem još dece - zaključio je voditelj.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: M.M.

#Ognjen Amidžić