AKTUELNO

Ne razmišljam o tome da sam uopšte bolestan, jer to čoveka ubija. Sve je u božijim rukama i u rukama doktora – rekao je tada Novica.

Pevač Novica Zdravković preminuo je u KBC Zvezdara. Brat legendarnog Tome Zdravkovića skoro dve decenije vodio je bitku sa opakom bolešću - kancerom bešike, a sličnu sudbinu imali su i pevačevi brat i sestra.

Foto: E-Stock/Katarina Mihajlović

Naime, Toma Zdravković je nakon 18 godina borbe sa kancerom prostate preminuo 30. septembra 1991. godine, a kako je Novica svojevremeno isticao, i njihova sestra je preminula od ove opake bolesti.

Ja vučem ovo već 16, 17 godina, već sam navikao na to. Rak je u pitanju, genetski nam je to... Brat i sestra su mi od toga umrli. Ja odlično psihički podnosim bolest, ne obraćam pažnju na to, i to je najbitnije. Ne razmišljam o tome da sam uopšte bolestan, jer to čoveka ubija. Sve je u božijim rukama i u rukama doktora – rekao je tada Novica za Pink.rs.
Ne znam da li jeste ili nije izlečivo, trudim se da ni ne mislim o tome. Ja sam skoro 18 godina proveo pored brata Tome koji se borio sa istom bolešću. Ja nemam tih psihičkih problema, važno je biti disciplinovan, kontrolisati se redovno, a ostalo je božija volja. Niko ne treba da se boji toga... Kad se uplašiš, onda se stvarno razboliš – pričao je pevač i dodao da je bio prinuđen da prestane sa poslom kad je bolest uzela maha, ali da se neće predati.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Autor: P.R.

#Novica Zdravković