AKTUELNO

Srpskoj književnici je preko telefona pretila žena, a ovaj nemio događaj desio se u avgustu.

Juče je u medijima odjeknula vest da je neimenovana žeska posoba pretila smrću Isidori Bjelici zbog čega je ona napustila Srbiju.

Iako su mnogi mislili da se to dogodilo nedavno, policija tvrdi da je osoba koja je pretila Bjelici saslušana još 12. septembra.

Vidno potresena, Isidora je objasnila da su ona i njeno dete dobili pretnje smrću preko telefonske sekretarice, a da je osoba koja je pretila jedna javna ličnost.

U saopštenju MUP- a se napominje da je osoba koja je pretila književnici već identifikovana i saslušana.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova 12. septembra ove godine identifikovali su žensku osobu koja je ostavila poruke preteće sadržine na telefonskoj sekretarici i protiv nje podneli, nadležnom tužilaštvu, krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Policija je postupajući po prijavi, saslušala B.M., koja je priznala da je 16. avgusta pozvala kućni broj porodice Isidore Bjelice i ostavila poruku - saopštio je MUP.

U saopštenju MUP-a se napominje da dakle, nisu istiniti navodi da povodom pretnji Isidori Bjelici MUP nije reagovao.

Podsetimo, srpska književnica se nije pojavila na nedavno održanom Sajmu knjiga u Beogradu a kao razlog tome je navela zdravstvene razloge. Njena deca, Lav i Vila su tom prilikom bili na sajmu i predstavljali Isidorinu novu knjigu.

Autor: J. V.

'