AKTUELNO

Samo za čitaoce Pink.rs portala, pevačica Dragica Radosavljević Cakana otvorila je vrata svog porodičnog doma i pokazala kako sa svojim suprugom Nebojšom Negićem i ostatkom porodice slavi božićne praznike.

Cakana se pridržava tradicije, a praznična trpeza joj je posebno bitna.

- Za Badnji dan i Božić se u našoj, kao i svakoj porodici koja slavi pravoslavni Božić, poštuje tradicija. Za Badnji dan jedemo ribu, kod mene je tako. Za ručak imamo ribu, krompir salatu i posne kolače, a za Božić sam se odlučila za ono što deca vole, a to je bela čorba, teletina ispod sača, krompir i naravno, obavezno sarma, česnica i naravno pita sa jabukama - kaže pevačica, koja se raduje sutrašnjim običajima.

Foto: Privatna arhiva

- Za Božić nam kao polaznik uglavnom prvi stiže moj unuk Uroš, a onda unuka Dunja i unuk Petar, dok su Mirka i Helena male, one su sa svojim roditeljima - Mirka u Moskvi, a Helena na Zlatiboru.

Foto: Privatna arhiva

Cakana ne krije koliko je Božić bitan njoj i njenom suprugu.

- Za mene i Nešu je Božić jedan od najsretnijih verskih praznika jer su sa nama naši najdraži, pa se tako i ja Neša i ja međusobno darujemo, uglavnom pidžamama i kućnim papučama. Svim čitaocima Pink.rs želimo srećne božićne praznike, da ih provedu sa svojim najvoljenijima i čuvaju se u ovim teškim danima. Sve vas voli i želi svako dobro vaša Cakana.

Foto: Privatna arhiva

Autor: M. K.

#Dragana Cakana Radosavljević