AKTUELNO

Svim srcem uz kolegu!

Ovog nedeljnog popodneva na programu televizije ''Pink'' je još jedno izdanje ''Premijera Vikend Specijala'', a teniser Viktor Troicki se uključio u program povodom teme koja drma čitav svet.

Naime, teniser Novak Đoković biće deportovan iz Australije, automatski će mu biti i određena trogodišnja zabrana ulaska u zemlju.

Najbolji teniser sveta će morati da plati troškove suđenja, a što se tiče zabrane ulaska u Australiju, to se može revidirati pred sledeći "Australijan open". Postoje izuzeci od zabrane u slučaju "izuzetnih okolnosti", ako u interesu Australije bude da Novak učestvuje.

Foto: TV Pink Printscreen

Kažu najveći sportski skandal ikada, a evo kako Viktor komentariše kolegin slučaj.

Neverovatno je da se to uopšte dešava jednom svetskom šampionu, našem Noletu, koji je došao sa najbokjim namerama, koji je osvajao 9 puta do sada. Neverovatne stvari su se događale, ali očigledno da je politika presudila. Neshvatljivo je sve, ali najtužnije od svega je što su ga mučili i izigrali. Bilo mu je omogućeno da ima izuzeće i može da igra, nakon toga se uključila politika i tu su nastali problemi - počinje Troicki.

Ovom prilikom istakao je skandalozno da prvi igrač sveta ima toliko malu podršku kolega i organizatora.

Najjači je kad je najteže, ali sigurno ga je pogodilo i nije mu lako u ovim trenucima. Verujem da će izaći jači, tu smo svi da ga podržimo. Gledam ovo sa strane prijatelja i selektora. Sramota me je da je toliko malo igrača podržalo ovo. Ja da sam kao igrač tamo učinio bih više, bilo ko da je u pitanju, nije imao dovoljnu podršku, ne samo igrača, već čitave organizacije. Do dana današnjeg se nisu oglašavali, to je skandalozno da prvi igrač sveta nema podršku. Novak je uvek pomagao i uvek se nalazio uz sve igrače bilo kog ranga, jer ima uticaj i može da pomogne. Ja znam kako je meni bilo kad mi je bilo najteže u karijeri, on je stao iza mene. Sjajna je osoba i ne zaslužuje ovo što mu se sada dešava - priča Viktor.

Foto: TV Pink Printscreen

Ministar njihov je krenuo da se protivi i izbacuje razne komentare i zagorčava Novaku život. Sve što se izdešavalo je skandalozno i nikako ne treba da se meša sa sportom. Svi mi igrači dobijamo istu vizu s kojom putujemo, to je elektronska viza koja se odobrava, oni su upućeni u tu vizu i znaju, tako da je sve sumnjivo, smešno i nelogično. Zadnja izjava, da je opasnost po zdravlje je van svake pameti. Imaju preko 40.000 dnevno zaraženih, zaista mi smetaju te nebuloze - kaže bivši teniser.

Foto: Tanjug AP/James Ross

Otkriva i da li se čuo sa Đokovićem u međuvremenu:

Naravno da sam se čuo sa Novakom, ali to nije tema, tema je da je ovo jedna velika nepravda. Organizatori i ljudi treba da se zapitaju, to treba što pre da se promeni. Uvek smo bili podrška jedan drugom, trudimo se da pomognemo Novaku, da mu što lakše ovo prođe. Verujem da će iz ovoga izaći još jači, ali sigurno mu nije lako - zaključio je Troicki.
Ja sma trenutno sa porodicom u Beogradu, fokusiran sam na porodicu - dodao je Viktor.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: M.M.