AKTUELNO

Ostaćete u čudu kad čujete!

Slavni holivudski glumac Džoni Dep odlikovan je danas Zlatnom medaljom za zasluge Republike Srbije, za izuzetan doprinos našoj zemlji u njenim naporima za širenje i unapređenje lokalne umetničke zajednice. Zlatnu medalju Dep je primio povodom Dana državnosti u Palati Srbija, a istu mu je uručio lično predsednik Aleksandar Vučić.

Ono što je zanimljivo kada je ovaj glumac u pitanju je to da je Srbiju prvi put posetio još davne 1992. godine zahvaljujući poznatom reditelju Emiru Kusturici, s kojim je snimao film "Arizona Drim", i od tada je rado viđen gost na našim prostorima.

Foto: TV Vesti

On je tada u beogradskom SKC-u svirao gitaru zajedno sa grupom Partibrejkers, a tu se pojavio i čuveni američki režiser Džim Džarmuš.Džarmuš i Dep su te godine bili gosti FEST-a, a već na ovom snimku glumac priča srpski.

S obzirom na to da je do sada u Srbiji bio čak pet puta, barem kad su zvanične posete u pitanju, Džoni Dep je i te kako imao prilike da se upozna s našom kulturom, ali i jezikom, sudeći po njegovim rečima.

Glumac je naime naučio nekoliko reči na našem jeziku. Naravno, tu su neizostavne čuvene psovke, ali i druge reči.Pre par godina, tokom jedne od poseta našoj zemlji, Džoni Dep je čak pričao s papagajem, a u jednom trenutku je čak i opsovao.

Ovo nije jedini put da je proslavljeni holivudski glumac pričao na srpskom.On je jednom prilikom u Monte Karlu, u intervjuu koji je dao Jeleni Mandić, nekadašnjoj prvoj pratilji za Mis Srbije i Crne Gore, izjavio kako „obožava Srbiju i Srbe“, kada je i pokazao šta ume – izgovorio je tada „kako si“ i „volim te“.

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

Džoni Dep je i u najavi dokumentarnog filma "Kreka: Lovac na snove" opsovao na čistom srpskom jeziku i tako još jednom sve nasmejao.Naime, Dep je tokom prošle godine snimio najavu pomenutog filma reditelja Slobodana Ivetića najavio u društvu poznatog srpskog scenografa, Miljena Krekovića Kreke:

„Je*i ga! Hajdemo da se napijemo“, izgovorio je holivudski glumac na srpskom jeziku i tako oduševio prisutne, ali i one koji su ovu najavu pogledali.

Podsetimo, glumac je nakon uručivanja Zlatne medalje za izuzetan doprinos našoj zemlji održao emotivni govor u kome se neizmerno zahvalio na ukazanoj časti, te istakao da će nastaviti da je bude dostojan.

Autor: M.K.