AKTUELNO

Čuvena srpska glumica svoje najdublje emocije podelila je sa čitaocima portala Pink.rs.

Na spisku javnih ličnosti koje će se 6. septembra useliti u novoizgrađeni grad i započeti najluđu avanturu u svom životu u rijalitiju "Zadruga" Televizije Pink nalazi se i ime čuvene srpske glumice Žiže Stojanović, koja se proslavila ulogom kelnerice Cane Fontane u TV seriji "Srećni ljudi" Siniše Pavića. Ona je u iskrenoj ispovesti za portal Pink.rs otvoreno govorila o svojoj bogatoj glumačkoj karijeri, učešću u rijalitiju "Zadruga", skandalu koji je u Beogradskom dramskom pozorištu napravila početkom godine, ali i smrti svoje ćerke, što je ostavilo neizbrisiv trag u njenoj duši.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Na samom početku razgovora legendarna glumica otkrila nam je da još uvek ne može da veruje da će učestvovati u produkcijski najzahtevnijem rijalitiju, a nije krila oduševljenje što su je se setili samo čelni ljudi Televizije Pink.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- Nisam nikada bila u rijalitiju, niti sam pozivana... Veoma sam iznenađena pozivom Milice i Željka Mitrovića, budući da se nikad nisam nigde gurala! Četrdeset godina sam prvakinja, završila sam stenografiju, glumačku školu... Igrala sam samo velike i glavne uloge! Čast mi je što su me pozvali. Oni su me sami pronašli, pa vidite da me nema - započela je priču Žiža i ukazala na to da u njenoj branši postoji veliki broj onih koji se, kako kaže, "svuda trpaju". Međutim, njihova imena nije želela da navodi.

Ipak, otvoreno je iskazala nezadovoljstvo zbog toga što joj nije dodeljena nacionalna penzija, iako smatra da je zaslužuje.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- Imam samo 30.000 dinara, nemam nacionalnu penziju! A samo glavne uloge sam igrala! Glumim od osme godine, imam preko 120 odigranih uloga! Ne pijem, ne pušim i nisam zla... Pobožna sam, nisam u klanovima i eto, nemam nacionalnu penziju - požalila se buduća učesnica "Zadruge".

Sudbonosni susret sa Titom i ovogodišnji skandal

Foto: Pink.rs

- I Tito me je čak gledao, ja sam najbolja jugoslovenska "izbiračica"! Tito u loži, on i Jovanka Broz. Posle predstave sedeo je  do mene pola sata, po protokolu... Reč mi nije rekao. Nije mi ni ruku pružio, samo me je pogledao, naklonio se i otišao. Oči kao njegove više nikad u životu videla nisam - prisetila se oduševljena glumica, a onda se vratila u 2017. godinu i skandal koji je napravila na proslavi sedamdesetogodišnjice Beogradskog dramskog pozorišta.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- Jeste, ja sam napravila skandal! Rekla sam upravniku BDP-a Slobodanu Ćustiću:"Sram te bilo!". Moje pozorište je slavilo 70. rođendan, a ja sam tu igrala 28 godina. Nijednu sliku moju nisu stavili, kako je to moguće?! To se ne radi tako! Ja to nisam mogla da prećutim.

Foto: Pink.rs

Blagonaklona prema starletama

Za razliku od brojnih kolega, Žiža nema predrasude prema starletama i mladim pevačicama sa kojima će, po svemu sudeći, u rijalitiju biti u više nego korektnom odnosu.

- To su mlade devojke, mogu da ih rodim! Njihov posao je takav, nemam ja tu šta... Razgovaraću sa njima, zašto da ne. I to su nečija deca, valjda će me poštovati. Ipak, na provokacije neću odgovarati. Ako mi neko kaže da sam baba glumica, pa što bih ja reagovala?! To je tačno! Neću ni savete da im delim jer će se uvrediti, pa mogu da mi odbruse samo tako - pribojava se Žiža koja neće odoleti, a da se ne okupa u slanoj, morskoj vodi, ali i onoj gde će stanovati zlatna ribica Ljubinko, inače pripadnik LGBT populacije.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- Videću da li sam za kupanje sa mladima... Mislila sam da se kupam kada ne bude gužve, tamo će biti lepotice kao što sam ja nekada bila - ističe Žiža.

Ne prolazi bol zbog ćerkine smrti

Pojedine informacije iz života slavne glumice domaća javnost nije znala, a jedna od njih je da je Žiža, nažalost, 2013. godine izgubila ćerku Sanju, koju je dobila u braku sa glumcem Vladom Matićem. Žiža je ovu informaciju potvrdila za Pink.rs i kroz suze se osvrnula na najteži trenutak u svom životu.

Nažalost, istina je da sam izgubila ćerku. To se desilo pre četiri godine. Svi mi kažu - proći će vremenom, ali ne prolazi... Bilo je u pitanju teže oboljenje, ne bih da detaljišem... Moj unuk Uroš, koji inače živi u Berlinu, izgubio je majku! Njegov otac ponovo se oženio nedugo nakon Sanjine smrti... Moj Uroš ima samo mene - plačući je izustila glumica, a nakon nekoliko minuta tišine, smogla je snage da završi razgovor.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- To je, definitivno, bio najteži trenutak u mom životu - priznala je utučena glumica, koja nikad neće moći da prežali smrt svoje ćerke.

D. Tanasijević

#Smrt

#Tragedija

#glumica

#rijaliti

#Žiža Stojanović

'