AKTUELNO

Daleko od sjajnog!

Nešto više od mesec dana uoči održavanja ovogodišnje Evrovizije u Torinu, stanje na kladionicama nije najsjajnije za zemlje bivše Jugoslavije, budući da se skoro sve nalaze na dnu liste. Ove godine u Torino idu Srbija, Hrvatska, Slovenija, Severna Makedonija i Crna Gora, a evo kakva je situacija.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Od 40 zemalja koje se ove godine takmiče na Evroviziji, Hrvatska je trenutno na 33. mestu kladionica, te joj kladioničari daju manje od 1 odsto šanse za pobedu. Na 35. mestu kladionica je Crna Gora, Severna Makedonija je na 38, a Slovenija na neslavnom 39. mestu. Prema ovim predviđanjima, nijedna od ovih zemalja nema nikakvu šansu za pobedu.

Od bivših republika izdvojila se jedino Srbija, koja je trenutno 15. na kladionicama s jakim šansama za ulazak u finale. Konstrakta i pesma "In corpore sano" osvojila je naša srca i srca ljudi širom Evrope i sveta.

Foto: Instagram.com/zemlja_gruva

Inače, Crnu Goru ove godine predstavlja Vladana s pesmom "Breathe", dok Severnu Makedoniju predstavlja Andrea i pesma "Circles". Sloveniju predstavlja sastav LPS i pesma "Disko", a Hrvatsku Mia Dimšić sa "Guilty pleasure".

Autor: pink.rs